BREAKING NEWSȘtiri

Trei lucrări ale pictorului Nicolae Grigorescu, realizate la Câmpina, sunt scoase la licitație

Trei lucrări semnate de Nicolae Grigorescu sunt „vedetele” licitaţiei de toamnă a casei Artmark – „Top 100 mari artişti ai artei româneşti” – care va avea loc pe 19 octombrie la Palatul Cesianu-Racoviţă din Capitală – informează Agerpres.

Convoi de care cu boi, pe înserat
Pe Câmpiniţa
Case la Câmpina

Cele trei lucrări ale cunoscutului pictor ce a trăit și a pictat în ultima parte a vieții la Câmpina sunt: „Convoi de care cu boi, pe înserat” – estimată la preţul de 40.000 – 60.000 de euro (ulei pe lemn 28 x 42 cm semnat și datat stânga jos, cu roșu, „Grigorescu, (1)903”), „Pe Câmpiniţa” – 30.000 – 50.000 de euro (ulei pe lemn 25 x 45 cm semnat dreapta jos, cu roșu, „Grigorescu”) şi „Case la Câmpina” – 25.000 – 45.000 de euro (semnat și datat stânga jos, cu roșu, ”Grigorescu, (1)902”).
Lucrarea „Pe Câmpiniţa” face parte din colecția istorică a scriitorului Alexandru Vlahuță, care a deținut o colecţie impresionantă de tablouri semnate de pictorul Nicolae Grigorescu, căruia i-a fost prieten, cuscru şi biograf.
Expoziţia mai cuprinde lucrări de Nicolae Tonitza, Octav Băncilă, Ștefan Luchian, Sabin Bălașa, Corneliu Baba, Theodor Pallady, Constantin Piliuță, Ion Țuculescu, Alexandru Ciucurencu și alții.
Lucrările scoase la vânzare pot fi vizionate începând de astăzi, 2 octombrie, până în ziua licitaţiei, în intervalul orar 10,00 – 20,00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare