BREAKING NEWSȘtiri

S-a închis traficul pietonal pe puntea de legătură dintre Breaza și Cornu

Primăria orașului Breaza anunță că, începând cu data de 4 februarie curent, traficul pe puntea pietonală ce face legătura între localitățile Breaza și Cornu va fi închis temporar din cauza desprinderii a doi piloni de susținere. Administrația publică brezeană mai anunță pe pagina de Facebook a Primăriei că „traficul pietonal urmează să fie reluat după efectuarea lucrărilor de reabilitare, în prezent fiind în derulare procedura de desemnare a constructorului”.

Foto: Facebook/ Primăria Breaza

Când va fi gata lucrarea de reabilitare și cât vor costa reparațiile am aflat de la dl. Bogdan Novac, primarul orașului Breaza, care ne-a declarat: „Din punctul meu de vedere, lucrările vor putea începe într-o lună de aici înainte, în funcție de condițiile meteo, pentru că intervenția la pilonii de susținere afectați se va face pe albia râului Prahova. Întreaga lucrare va costa aproximativ 800.000 de euro și costurile vor fi suportate de UAT Breaza, fiind finanțate din fondul de intervenție al primului ministru. Estimez că reabilitarea se va încheia destul de repede, cel târziu până la începutul verii acestui an, dar, subliniez , în funcție de condițiile meteo”.
Cunoscută de localnicii din Cornu și Breaza drept ”puntea celor o mie de pași”, construcția peste râul Prahova este una dintre cele mai lungi folosite în acest scop din județ, are o vechime de peste 100 de ani și asigură, în principal, accesul pietonal al locuitorilor comunei Cornu spre gara Breaza.
De-a lungul timpului, puntea pietonală dintre cele două localități a mai fost avariată din cauza debitelor mari ale râului Prahova, existând chiar riscul prăbușirii acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare