BREAKING NEWSȘtiri

S-a dat startul înscrierii proiectelor în procesul de bugetare participativă la nivelul municipiului Câmpina

Proiectul „Bugetarea participativă”, inițiat de USR, a devenit realitate la Câmpina începând cu anul 2021. În cadrul acestuia, câmpinenii pot decide direct cum se cheltuie o parte din banii publici alocați din bugetul anual destinat investițiilor.
Cetățenii sunt astfel încurajați să propună idei și proiecte pentru finanțare în vederea rezolvării unor probleme ale comunității din care fac parte.
Etapa de înscriere online a proiectelor pe platforma electronică dedicată a început de astăzi, 2 octombrie și va continua până la 1 noiembrie 2023. Ideile propuse pot varia de la proiecte de infrastructură la proiecte culturale sau sociale.

Realizarea prin Bugetarea participativă 2021-2022 a pistei de sărituri și a locului de recreere la Școala Gimnazială ,,A. I. Cuza,,

Proiectele propuse de cetățenii cu domiciliul în municipiul Câmpina, validate de grupul de lucru format din reprezentanți ai autorității publice și reprezentanți ai Consiliului Local, vor fi apoi supuse unui proces de vot public.
Până acum au fost finalizate două proiecte propuse și votate de cetățeni, al căror beneficiar a fost Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”. Acestea au constat în realizarea unui loc de relaxare și pentru desfășurarea de ore în aer liber și reamenajarea pistei de sărituri în lungime și a unei alei de acces.
Alte proiecte câștigătoare se află momentan în faza de demarare sau de execuție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare