BREAKING NEWSȘtiri

PSD Câmpina cere sancționarea primarului Alin Moldoveanu și desființarea funcțiilor de administrator public și șef serviciu la Poliția Locală

Luni, 4 aprilie, conducerea filialei PSD Câmpina a organizat o conferință de presă, prima după alegerile locale desfășurate în toamna anului 2020, în cadrul căreia și-a prezentat punctele de vedere și intențiile politico-administrative în ceea ce privește mai multe proiecte dezbătute în Consiliul Local Câmpina, cerând imperios, între altele, sancționarea primarului Alin Moldoveanu și desființarea funcțiilor de administrator public și de șef serviciu la Poliția Locală din organigrama administrației locale.
Principalele teme de discuție cu presa au fost înființarea Centrului Cultural, proiect respins de două ori în ultimul an de legislativul local și începerea demersurilor juridice pentru rezolvarea situației Bibliotecii Municipale ”Dr. C.I. Istrati”, așezământ cultural care, în viziunea social-democraților, nu poate face parte din viitorul Centru Cultural, ci dimpotrivă, trebuie să-și desfășoare activitatea independent, în condițiile legii ce reglementează activitatea bibliotecilor la nivel național, cu personalitate juridică.
Legat de aceste două teme, PSD-știi au declarat că vor înainta un proiect de hotărâre la următoarea ședință a Consiliului Local prin care vor propune legislativului să reglementeze situația juridică a Bibliotecii Municipale și că imediat după acest demers vor începe negocierile cu celelalte forțe politice pentru înființarea Centrului Cultural în forma gândită de ei.
Dincolo de discuțiile pe marginea celor două proiecte, care au încins spiritele în Consiliul Local de fiecare dată când au fost dezbătute, social-democrații câmpineni au abordat și alte subiecte considerate de ei arzătoare pentru comunitate, cum ar fi situația dezastruoasă în care se află în prezent fostul Cinematograf Central, cerându-i public primarului Alin Moldoveanu să se ocupe cât mai urgent de preluarea clădirii și de trecerea ei în patrimoniul orașului. O altă propunere a acestora se referă la desființarea funcției de administrator public și a unei funcții de conducere de șef serviciu la Poliția Locală și preluarea atribuțiilor de către unul dintre consilierii personali ai primarului, care are deja în fișa postului responsabilități similare.
Președintele interimar al PSD Câmpina, Dan Ioan Mușat, a scos în evidență faptul că a cerut Prefecturii Prahova sancționarea administrativă a primarului Alin Moldoveanu pentru nerespectarea legii potrivit căreia avea obligația de a întocmi și publica raportul anual privind situația economico-socială și de mediu a comunității.
Urmăriți în continuare înregistrarea video a conferinței de presă în cadrul căreia consilierii locali PSD Livia Lupu, Horațiu Zăgan, Andrei Duran și președintele organizației, Dan Ioan Mușat, au răspuns la întrebările ziariștilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare