BREAKING NEWSȘtiri

Primăria Câmpina a demarat „studiile” pentru pasajul subteran din centrul civic

Începând din această dimineață, Primăria Câmpina a demarat „studiile” premergătoare realizării pasajului subteran din zona centrală a orașului. Primul semn este apariția unui utilaj ce forează pe Bulevardul Carol I, în imediata vecinătate a Spitalului Municipal, utilaj care, potrivit declarațiilor muncitorilor care îl manevrează și supraveghează, va scoate la suprafață mai multe mostre de sol ce vor fi analizate de specialiști.

La începutul lunii iulie, Primăria Câmpina făcea o nouă achiziție prin sistemul public de licitații în cadrul proiectului „Sprijin la niv. reg. Sud Muntenia pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027 pe dom. mobilitate urbană, regenerare urbană, infrastructură și servicii publice de turism…” și anume “servicii pentru întocmirea documentației tehnico-economice pentru obiectivele de investiții LOT 1 și 2″, prețul fiind de 3.160.600 RON (651.670 euro) fără TVA.
Obiectivul general al contractului este acela de a intocmi documentatii tehnico-economice pentru obiectivele de investitii: LOT 1- „Creşterea mobilităţii urbane nepoluante prin investiţii de tip integrat în soluţii inteligente aferente unui coridor de mobilitate şi prin redirecţionarea circulaţiei rutiere printr-un pasaj subteran în zona centrală a Municipiului Câmpina”; LOT 2-„Extinderea, modernizarea şi dotarea spaţiului pietonal din zona centrală a municipiului Câmpina. Valoarea estimata totala este de 3.327.731,09 lei  fără TVA, din care:  LOT 1: 2.642.857,14 lei fără TVA, LOT 2: 684.873,95 lei fără TVA.
Proiectul este co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și bugetul de stat, la care se adaugă contribuția proprie a solicitantului în cuantum de 2% din cheltuielile eligibile ale proiectului, precum și sumele aferente cheltuielilor neeligibile.

Vă reamintim că anul acesta, la sfârșitul lunii mai, a avut loc o dezbatere publică pe tema propunerilor preliminare din Planul Urbanistic Zonal al proiectului privind realizarea unui pasaj subteran și modernizarea spațiului pietonal din zona centrală a municipiului Câmpina, dezbatere în timpul căreia mulți dintre cetățenii prezenți și-au susținut vehement opoziția față de ceea ce unii dintre ei consideră că ar fi un dezastru pentru oraș.

12 Comentarii  

 1. Sper sa aiba succes acest proiect SF si sa nu faca puscarie initiatorii si sustinatorii. Primaria si-a asumat un MARE RISC. Am vazut ca se fac sonde. Sondele dau informatii punctuale iar pentru cunoasterea 3D sunt necesare investigatii geofizice de mica adancime: teledetectie si altele. Le doresc succes.

 2. „Creşterea mobilităţii urbane nepoluante prin investiţii de tip integrat în soluţii inteligente aferente unui coridor de mobilitate şi prin redirecţionarea circulaţiei rutiere printr-un pasaj subteran în zona centrală a Municipiului Câmpina”

  Din acest text pompos să înțelegem că prin coridorul de mobilitate (?) se circula electric (?), iar dacă se permite și actualelor auto, gazele de eșapament se vor stoca în interior să nu polueze pe afară (doar pe cei ce se încumetă să-l străbată).
  În zona centrală este o așa de mare înghesuială (trafic) acum, că tot câmpineanul cu mașină și nu numai, dorește să circule pe jos la multele și indispensabilele magazine.
  Ce contează că nu s-a făcut (public) un studiu de eficiență, ce contează că un asemenea proiect este nu numai inutil, dar și costisitor și să nu vorbim de deranjant.
  Cam în câte mandate de primar și consiliu sunt, estimate de actualii, pentru realizare ? (nu enumerăm alte realizări).
  Chiar nu răspunde nimeni pentru cheltuielile total nejustificate (chiar dacă sunt bani UE), chiar cei ce au validat un asemenea proiect nu au niciun fel de responsabilitate față de locuitorii Câmpinii ? (pentru eșec trebuiesc returnați toți banii din bugetul local).
  Am sperat că o să le vină mintea la cap, măcar unora, dar prostia nu se vindecă.

 3. Este clar că acest primar trebuie oprit pentru că altfel va distruge orașul.Vremea comentariilor a trecut acum vom vedea dacă există sau nu o comunitate responsabilă în Cămpina care îl poate opri pe acest politician care este la un pas nu numai să cheltuiască aiurea vreo 30 de milioane de euro din bugetul unui orășel și așa prăpadit dar va bulversa pentru o lungă perioadă de timp și viața tuturor cămpinenilor.

 4. Dvs. – presa – sunteti esentiali in acest moment. De ce se cheltuiesc peste 3 milioane de lei pentru un proiect care NU este dorit de majoritatea campinenilor? De ce NU se face intai sondaj sau referendul cum s-a propus in dezbaterea publica pentru a se vedea clar ca NU dorim acest pasaj. De ce presa nu-i ia la intrebari? Vor mai cheltui milioane de lei din banii contribuabililor ca sa ce? Chiar nu vede nimeni ca asta e sifonare de bani publici?

 5. Pai de ce să lasăm un răspuns dacă nu este , și nu este prima dată, publicat sau este publicat după o săptămână?😣

  1. Stimate domn, vă rugăm să vă asumați faptul că faceți comentarii după ce orele noastre de program s-au încheiat. Cu toate acestea, până în prezent, toate comentariile d-voastră au fost publicate. Dacă nu vă convine ceva, sunteți liber să nu ne mai urmăriți. Este atât de simplu! Ca oricărui român „responsabil”, care semnează comentarii anonim sau cu pseudonim, vi se pare că orice neajuns trebuie să fie rezolvat de presă sau de oricine altcineva. Mă îndoiesc, de exemplu, că ați fost prezent la dezbaterea pe această temă, dar vă permiteți să-i certați pe alții! Ce-ar fi să cereți d-voastră o audiență la primar și să-i transmiteți ce nu vă convine?! Semnat: Elena Păun, secretar de redacție

 6. Intrebari: de ce nu-si asuma nimeni in Campina organizarea de proteste masive anuntand presa locala si pe cea nationala impotriva acestui proiect? Sunt partidele politice impotriva intr-adevar sau doar de fatada? De ce nu se anunta DNA pentru ca, pana in prezent, s-au cheltuit aprox. 800.000 euro (200.000 pe PUZ si 600.000 pe aceste studii) din bugetul local (NU din fonduri europene) pe tot felul de hartii si studii? De ce se cheltuie fonduri in continuare din moment ce majoritatea campinenilor NU doreste acest pasaj? De ce nu se face referendum (sau pentru alea n-are fonduri primaria? – intrebare retorica ca stim cu totii adevarul) sa se vada clar ca NU dorim acest pasaj? E revoltatoare atitudinea nepasatoare a multora dintre noi!

 7. Ca să nu mai fie discuții rugăm să ni se transmită programul ziarului, ce putem posta, cănd trebuie să mergem la primărie pentru proteste, ce să scriem pe pancarte…etc.Oare ziarul ăsta a fost la dezbaterile cu primarul sau se terminase programul? Cum cineva trebuie să cedeze vă las să vă duelați cu morile de vănt , între orele 8-16, cu pauză de masă neapărat. Mult succes , ziarul ăsta chiar e ce trebuie pentru Cămpina.

  1. Nu o sa va placa raspunsul meu, dar ziarul asta, spre deosebire de Campina TV, a postat TOATA dezbaterea publica (asadar a fost acolo) fara sa trunchieze informatia. Spre deosebire de Campina TV ziarul asta NU a jignit campinenii care au vorbit la dezbatere (vezi „dezbaterea” postata acolo unde campinenii sunt considerati necivilizati).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare