BREAKING NEWSȘtiri

O căsuță cu cărți amplasată la Brebu a primit numele scriitoarei Ana Blandiana

Marți, 2 mai, în centrul comunei Brebu a avut loc inaugurarea celei de-a 14-a căsuțe cu cărți, ultima reușită a inițiatorului acestui proiect, câmpineanul Ionuț Oprea, și a Clubului de Lectură pe care îl păstorește.
La Câmpina, aceste căsuțe cu cărți au fost personalizate primind numele unor personalități culturale locale (Florin Dochia, Christian Crăciun, Codruț Constantinescu, Mircea Teculescu, Daniel Alin Ciupală etc.), în semn de apreciere, încă din timpul vieții, a activității lor, care a îmbogățit viața culturală câmpineană, făcând cunoscut orașul la nivel național. Personalități marcante ale Câmpinei care ne-au părăsit, precum profesorul Alexandru Blanck (colaborator al publicației noastre) sau Sorin Stoica (scriitor băneștean care a studiat la Colegiul „Nicolae Grigorescu” și a scris peste 200 de articole în ziarul câmpinean Partener) au fost de asemenea omagiate, numele lor fiind înscrise pe aceste mici biblioteci amplasate pe străzile și în parcurile orașului.

Inițiativa lui Ionuț Oprea a migrat mai apoi și către Breaza și Cornu, astfel că apariția unei noi căsuțe cu cărți la Brebu nu mai suprinde pe nimeni, cu atât mai mult cu cât ea poartă numele scriitoarei Ana Blandiana, care deține o casă de vacanță în zonă. Cunoscuta scriitoare și luptătoare pentru libertate civică a participat la eveniment, aducând chiar cărți pentru a le oferi cititorilor brebeni și a promis că își va aproviziona căsuța ori de câte ori va veni în Brebu.
Căsuța Ana Blandiana este amplasată în fața școlii generale din comună în ideea ca școlarii brebeni să se bucure de un acces rapid și nelimitat la cărți.

Cum funcționează acest proiect?
Iei cartea dorită, aranjezi frumos cărțile rămase și închizi cu grijă ușa!
După ce o termini de citit, aduci cartea înapoi sau pui alta în locul ei.
Dacă ai cărți si vrei să le donezi, pune-le în căsuță, pur și simplu!
Scrie pe cărțile donate un mesaj de suflet pentru cititori!
Susține proiectul donând: https://www.buymeacoffee.com/clubdelectura
Găsiți toate căsuțele cu cărți pe harta de mai jos:

Un comentariu

  1. Initiativa aceasta îmi aduce aminte de o poveste,cum că în Noua Zelandă micii întreprinzatori îsi deschid butic la stradă,cu legume,branzeturi,etc. și cine vrea sa cumpere se serveste singur lasand banii la locul indicat,dupa ce eventual si-a luat si restul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare