BREAKING NEWSȘtiri

Muzeul Memorial B. P. Hasdeu se pregătește să reintre în circuitul turistic

Holograme și sistem de sunet în valoare de peste 100.000 de euro

Închis pentru refacere încă din 2019, în cadrul unui amplu proiect privind „Restaurarea, dotarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural al obiectivului de patrimoniu Muzeul Memorial «B.P. Hasdeu»”, Castelul Iulia Hasdeu este pe cale să revină în circuitul turistic, data de finalizare a proiectului fiind 30 septembrie 2022.
Lucrările în valoare totală de peste 15,8 milioane de lei, din care peste 15,4 milioane de lei fonduri nerambursabile, au vizat clădirea principală, anexele, precum și amenajarea peisagistică a grădinii. La începutul lunii iunie, Primăria a achiziționat contra sumei de 514.500 RON (106.082 euro fără TVA) dotări și accesorii ce constau în: asistent virtual, dotari administrație, sistem de sonorizare, audio guide, ghidaj multimedia pentru 20 persoane, holograme, tablete informaționale. Obiectul contractului semnat cu PRODENERGO SERVICE S.R.L. include și punerea în funcțiune a acestora, instruirea personalului, precum și mentenanța preventivă în perioada de garanție. La începutul lunii iulie va începe recepția lucrării și, cel mai probabil începând din luna octombrie, muzeul va putea fi din nou vizitat.

Se caută un responsabil pentru Muzeul B.P. Hasdeu

Primăria Câmpina a anunțat zilele trecute scoaterea la concurs a postului vacant de responsabil la Muzeul B.P. Hasdeu (asmilat șef birou), în cadrul aparatului de specialitate al primarului.
După trecerea în neființă la sfârșitul anului 2018 a Jenicăi Tabacu, cea care a ocupat această funcție mai bine de 20 de ani și intrarea castelului și a muzeului în restaurare, postul a fost ocupat cu titlu interimar de Dragoș Stanciu.
Potrivit anunțului publicat pe site-ul Primăriei Câmpina, între condițiile de participare la concurs se numără obligația de a avea studii universitare absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniile fundamentale „științe umaniste”, vechime în specialitatea studiilor minim 5 ani și cunoașterea la nivel avansat a cel puțin unei limbi străine de circulație internațională.
Dacă este să facem o comparație, Jenica Tabacu, fost responsabil al muzeului, avea o specializare în muzeologie, era doctor în filologie, cercetător științific și cunoștea bine sau foarte bine patru limbi străine de circulație internațională.

Un comentariu

  1. Pariu ca Moldoveanu va face baie de multime, „uitand” ca de proiectul asta chiar util pentru Campina s-a ocupat fostul primar? 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare