Începând cu data de 1 iunie 2022, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Câmpina (CARP) are o nouă structură de conducere aleasă prin vot în urma Adunării Generale Extraordinare a membrilor săi care a avut loc în data de 26 mai 2022.
Asociația Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Câmpina a fost înființată în anul 1957, dobândind personalitate juridică în 1993. Conducerea este asigurată de către Adunarea Generală a Reprezentanților membrilor CARP, ca organ suprem, și Consiliul Director format din 5 membri (1 presedinte si 4 consilieri), ca organ executiv. Organele de conducere sunt alese pentru un mandat de patru ani. Persoanele alese pot candida și pentru al doilea mandat.
La fiecare patru ani, la adunarea generală a reprezentanților membrilor, au loc alegeri pentru organele de conducere: Consiliul director și Comisia de cenzori.
Potrivit datelor furnizate de noua conducere a CARP, Adunarea Generală s-a ținut anul acesta în două etape, după cum urmează:
“La 28 aprilie 2022 a avut loc adunarea generală, unde s-a prezentat modul in care s-a organizat si desfasurat activitatea in anul 2021. Au participat 97 de delegați de la Câmpina și cele 19 sucursale din localitățile limitrofe Câmpinei.
Pentru funcția de Presedinte al Comisiei de Cenzori reprezentanții au ales pe Marinescu Stelian, care anterior îndeplinise funcția de consilier. Doamnele Caloian Marina-Eliza-Cristina și Anghelescu Ana au fost alese cenzori.
Dintre cei patru canditați pentru funcția de consilier au fost aleși Bondoc Viorel-Gheorghe, Bucur Ecaterina-Elena și Cosciug-Pențoiu Carmen, celălalt candidat neîntrunind numărul de voturi necesare.
Pentru funcția de președinte, singurul candidat nu a întrunit minimul de voturi necesare pentru a fi ales.
În consecință, s-a convocat Adunarea generală extraordinară la 26 mai 2022, cu aceeași reprezentanți ai membrilor C.A.R.P. Câmpina, pentru alegerea președintelui, a unui consilier și a doi supleanți în Consiliul director.
Pentru funcția de președinte au fost doi candidați, între care și candidatul care fusese respins în adunarea generală din 28 aprilie. În urma voturilor delegaților cu drept de vot, în funcția de președinte a fost ales Dulă Marian.
Consiliul director s-a completat prin alegerea doamnei Marin Camelia-Mioara în calitate de consilier. Ceilalți doi candidați nu au întrunit numărul de voturi pentru funcțiile de supleanți”.
Noul președinte al CARP Câmpina, col. (r) Marian Dulă, a ocupat în ultimii ani importante funcții politice în PNL Câmpina și PNL Prahova, printre care aceea de secretar general al organizației Câmpina și președinte al organizației de seniori a PNL Prahova. În perioada 2016-2020 a fost angajat cu normă întreagă la Primăria Câmpina în funcția de consilier personal al fostului primar Horia Tiseanu. După alegerea în noua funcție la CARP, Marian Dulă a demisionat din PNL, obligat fiind de statutul Asociației pe care acum o conduce.
Marian Dulă mai deține funcțiile de preşedinte al filialei Câmpina a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, președinte al Societății Filarmonice Câmpina, precum și vicepreședinte al Societății de Științe Istorice filiala Câmpina.
De remarcat și faptul că un alt membru al biroului politic al PNL Câmpina și fost consilier local, col. (r) Viorel Bondoc, a fost de asemenea ales în Consiliul Director al CARP Câmpina.
La sfârșitul anului 2021, C.A.R.P. Câmpina avea 25.682 membri, care au făcut 5.753 de împrumuturi în valoare de 26.991.500 lei.
Doamna consilier COSCIUG, o garanție pentru viitorul membrilor CARP !
Credeam ca la o anumita vârstă, se depășește stadiul minții de grădiniță… Chiar e penibil sa te legi de numele unei persoane… Păcat!…
Poate cineva sa ne spună cu cât sunt ,, remunerați membrii Comitetului Director și chiar Președintele? Mulțumesc!