BREAKING NEWSEveniment

Început de an școlar la postliceala sanitară Dr. Dinu din Câmpina

Luni, 11 septembrie, Școala Postliceală Sanitară „Dr. Dinu” a organizat într-un cadru restrâns, la sediul instituției, festivitatea deschiderii noului an școlar 2023 – 2024, în prezența conducerii școlii, a cadrelor didactice, a noilor cursanți, dar și a primarului Alin Moldoveanu din partea administrației publice locale.
În mesajul său către bobocii de anul I, directorul școlii, Angelica Ivașcu, a trecut în revistă, pentru început, cele mai importante momente din istoria școlii: „Nu am fi astăzi aici dacă în anul 1996 Fundația Dr. Dinu nu ar fi preluat școlarizarea cursanților de la colegiile medicale ale Universității Europa Ecor în cadrul Școlii Postliceale Sanitare Dr. Dinu. Școala a debutat cu două specializări, asistent medical generalist și tehnician dentar, iar în anul 2014 a obținut acreditarea pentru specializarea asistent medical de farmacie. Școala noastră se mândrește azi și cu o nouă specializare acreditată și anume asistent medical balneofiziokinetoterapie și recuperare”.

Școala Postliceală Sanitară „Dr. Dinu” a școlarizat până în prezent 6 promoții de tehnicieni dentari, 25 promoții de asistent generalist, 13 promoții de asistent de farmacie și 6 promoții de asistent medical balneofiziokinetoterapie și recuperare.
La momentul de față, unitatea școlară funcționează cu șase, profesori, cinci medici, un kinetoterapeut, doi farmaciști și cinci maiștri instructori.

Școala dispune de săli de clasă, un laborator de farmacie, două săli de nursing, un laborator de informatică, un laborator de biologie, o sală de balneofiziokinetoterapie, precum și o bibliotecă.
Angelica Ivașcu s-a referit în continuare la obiectivele școlii în ceea ce privește procesul educațional: „Întreaga  activitate  de formare  educațională și profesională desfășurată în unitatea noastră școlară își propune: formarea unui absolvent autonom, responsabil, în măsură să decidă asupra propriei cariere și vieți, dezvoltarea competențelor sociale esențiale pentru reușita școlară: comunicare, gândire critică, luarea deciziilor, spirit de echipă, asigurarea egalității de șanse”.
În final, conducătorul unității școlare le-a urat succes atât noilor cursanți, cât și celor aflați în ultimul an de studiu: „Urez bun venit în școala noastră cursanților anului I de la toate specializările, dar și celor din anul III, care vor avea un an greu, ce se va încheia cu susținerea examenului de certificare a competențelor profesionale nivel 5. Sperăm să repetați reușita generației precedente și să obtineți rezultate bune sau chiar mai bune”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare