BREAKING NEWSȘtiri

În sfârșit, va fi realizat un sens giratoriu pe DN1, la intrarea dinspre nord în Câmpina

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat, la sfârșitul lunii iunie, licitația pentru execuția unui sens giratoriu pe DN 1, la intersecția cu Drumul Județean 101R, ruta care asigură accesul în localitățile Câmpina și Cornu.
Realizarea acestei lucrări îndelung așteptate are ca obiectiv reducerea cu 90% a accidentelor grave, care au ca și cauză pătrunderea pe contrasens.

În această intersecție deosebit de periculoasă se petrec frecvent accidente grave și datorită faptului că, la ieșirea din DJ 101R, șoferii care merg spre București trebuie să taie benzile și să se încadreze pe banda a doua a sensului Brașov-București. Viteza excesivă la trecerea prin acest punct și neacordarea de prioritate sunt alte motive pentru care aici s-au pierdut, de-a lungul timpului, multe vieți omenești.
Valoarea lucrărilor la noul sens giratoriu care va funcționa ca o turbogirație se ridică la 2.408.029,97 lei (aproximativ 500.000 de euro) , bani de la bugetul public.
Potrivit proiectului tehnic, elementele geometrice ale girației sunt următoarele: raza interioară cerc – 12,5 metri; raza exterioară cerc – 23,5 metri; o lățime a carosabilului pe cale inelară de 2 x 5,5 metri și 1 x 7 metri. Intersecția va fi iluminată atât cu panouri solare, cât și cu energie de la rețeaua publică.
“Accesul la proprietăți pe DJ 101R se va face ca în prezent, iar la benzinăria Rompetrol se recomandă limitarea accesului pentru traficul pe sensul București – Brașov. Această recomandare este făcută în contextul în care se va asigura bandă suplimentară pe direcția DJ 101R către Brașov și pe DN1 direcția Brașov – București, fără ca traficul respectiv să acceseze inelul intersecție” – se arată în memoriul tehnic.
Durata de garanție a lucrărilor este de 3 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare