BREAKING NEWSEveniment

EVENIMENT. Nicolae al României a lansat la Câmpina volumul „Bunicul meu, Regele Mihai”

Ieri, 29 septembrie, Nicolae al României s-a aflat pentru câteva ore la Câmpina, pentru lansarea volumului de fotografii ”Bunicul meu, Regele Mihai”, eveniment ce face parte din turneul „Pe urmele bunicului Mihai I”. Evenimentul a fost organizat în cadrul Seratelor Culturale Elstar, în colaborare cu Primăria Câmpina și s-a desfășurat la Casa Căsătoriilor, cei prezenți în număr mare având ocazia de a-l asculta pe Nicolae al României împărtășind amintiri legate de MS Regele Mihai I și de a descoperi și alte ipostaze ale ultimului suveran al țării, acelea de soț iubitor, tată grijuliu și bunic de poveste.

Vă invităm să urmăriți în continuare imagini suprinse de la întâlnirea publicului câmpinean cu Nicolae al României.

25 Comentarii  

 1. PENIBILA atitudinea servila a prezentatorilor si invitatilor. Baiatul asta nici nu stie sa vorbeasca bine romaneste si oamenii aia se gudurau ca Bibi! Tot timpul s-a gandit regele la poporul lui, de aia nu si-a invatat copiii romana de mici. OFFFF! Cand s-o trezi neamul asta sa nu se mai gudure in fata falselor valori?! Dar ce pretentii sa ai intr-un oras unde „primar” e un infractor condamnat si dna. Cristea e om de „cultura”?!

  1. Daca ucrainienii nu-i opreau pe rusi din drumul lor spre mult ravnitul Balcani,unde urmau sa aplice ideologia dughinistă,glontul ne trecea prin cap.
   Ce rau îmi pare ca nu am stiut despre acest eveniment,ca sa stau si eu la coada la autografe.Cred ca a fost unul din cele mai importante evenimente din oras din ultimii 30 de ani. Acest urmas al Regelui Mihai ne-a povestit foarte natural momente din viata bunicului sau la care a fost si el de fata.Pentru noi,avand in vedere mediul scortos si cenzurat in care am trait,ar trebui sa fie un privilegiu.Pe viu am intrat in contact cu mentalitatea Vestului despre cum trebuie sa fie oamenii,in mod normal.Am regasit in povestirea acestui om minunat aspecte asemanatoare cu unele din filmul cu Regina Elisabeta a ll a a Marii Britanii.
   Daca romanii ar sti adevarul istoric,mai toti ar fi fost monarhisti,fiindca aceasta ar fi fost optiunea firească.

  2. Pentru Campineanul: va garantez ca n-ar mai fi nici astia care sunt acum monarhisti daca s-ar stii adevarul istoric. Nu mai confundati prestanta regelui Carol I, a regelui Ferdinand care, fie vorba intre noi, a fost de infinit de ori mai bun din infinit de motive decat consoarta umblareata. Vorbiti de regina Angliei care chiar a fost un mare simbol al mai multor secole prin calitatile sale umane, morale etc. si o comparati cu baietanul asta? Chiar asa? Mai ganditi-va, poate va reveniti! Multumesc Oglinda ca nu mi-a cenzurat comentariile!

 2. Eveniment memorabil, mulțumiri Elstar, mulțumiri d-nei Lorena Crintea!👏Într-un orășel încremenit în timp a venit nepotul Regelui Mihai ! Chiar dacă istoria ne pune pe gănduri , mă refer la principele Nicolae,pentru Cămpina chiar a fost super!🤗PS.Poate apare acum comentariul…

 3. Buna ziua, ati inceput si dvs. sa triati comentariile dupa pofta inimii ca cei de la CampinaTV? Sicer, credeam ca sunteti impartiali. Am postat si eu un comentariu dar, surpriza, al meu nu a aparut postat. De ce? Pentru ca aduceam o critica la adresa campinenilor care s-au ingramadit la acest eveniment si s-au gudurat ca Bibi pe langa un „print” care nici macar nu vorbeste bine romaneste. Vai de natia romana care a invatat in perioada fanariota (si inainte dar hai sa-i luam pe fanarioti reper istoric) sa se gudure pe langa unul altul considerat mai puternic si asa a ramas. Si ne mai miram de ce nu avansam si noi macar asa putin. Pai n-o sa avansam atata timp cat nici macar nu intelegem cat de patetici suntem. Ce a facut acest Nicolae sa merite guduratul asta? NIMIC! Inteleg de la madam Cristea, marea „doamna a culturii din Campina” ca nu stiu eu cate carti citeste dansa desi le poate lua de la librarie dar au fost acolo si oameni de la care aveam pretentii. PACAT! Nu ne mai facem bine! De ce? Pentru ca nici macar nu intelegem ce prefacuti suntem in „idealurile” noastre.

  1. Pentru că prostia crasă, în cea mai mare parte a cazurilor, rămâne anonimă, adică e prea vastă spre a fi cuantificată nominal, username-ul „anonim” este cât se poate de potrivit. Altminteri e inutil a încerca să-i explici unui tub digestiv că participarea la un eveniment cultural nu e totuna cu gudurarea. Sunt multe frustrări vetuste la acest postac trist care trăiește din scuipat, ură și neghiobie. Într-adevăr și eu sunt siderată că Redacția a permis acestui ipochimen obraznic să insulte pe toată lumea bună ce a participat la lansarea cărții principelui Nicolae. Această întruchipare a grobianismului calchiat după iliescu a jignit nu un om, ci cel puțin 200 de persoane. Felicitări Redacției care permite acest nemaivăzut suflu de „libertate” de ocară.

  2. Mie îmi plac oamenii cu spirit polemic,dar cu argumente pertinente si consistente.Nu cu erori impardonabile(de ex. regina Elisabeta a ll a a Marii Britanii nu putea sa fie „un mare simbol al mai multor secole”).Probabil, daca ai fi mai atent („Anonim”) si nu ai mai da de inteles ca te comporti ca cel care a citit o singura carte si care crede ca le stie pe toate ai putea fi demn de luat in seamă.
   Și totusi ,pentru a nu fi indusi in eroare cititorii ,trebuie sa fac precizarea ca m-am referit la aspectele povestite de print in legatura cu familia sa de origine,mai ales cu bunicul sau,regele Mihai,si nu la print ca atare,cand am facut, indirect, comparatia cu FILMUL despre regina Elisabeta a ll a.

  3. Pentru Ioana (la fel de anonima ca mine tinand cont ca probabil sunt sute de Ioane in acest oras). 1. Jignindu-ma pe mine in felul asta aratati ce fel de om sunteti dvs. „Tubul digestiv” v-ar putea da lectii oricand de istorie adevarata, dar nu cred ca s-ar prinde ceva la atitudinea pe care o aveti. DA, consider in continuare ca „lumea buna” din Campina este „lumea buna” dintr-un roman de Jane Austin unde femeile se gudurau cand veneau ofiterii in town si ei le furau virtutea fara sa le ia de neveste. Comentariul meu este de mii de ori mai putin jignitor decat al dvs. asa ca inca o data, nu faceti decat sa aratati ce fel de om sunteti dvs, nu eu.

  4. Pentru Campineanul: eu cred ca regina Angliei poate fi un simbol pentru secolele 20 si 21 (adica mai multe secole) si mai cred ca am dreptate. Acum dvs. puteti crede ce doriti ca nu va opreste nimeni si nimic, dar in privinta secolelor mai documentati-va. Multi dintre noi cei care comentam aici ne-am nascut intr-un secol si traim in altul!

   Pentru Campineanul, Ioana si Diss: daca nu intelegeti cat de jignitor a fost mesajul doamnei/domnisoarei Ioana (inca o data la fel de anonima tinand cont ca-n Campina sunt zeci de Ioane) la adresa mea, nici nu mai avem ce sa ne spunem ca e clar ca nivelul este mult prea scazut pentru o discutie.

 4. Pentru d-na Ioana! Aveți dreptate doamnă în ceea ce privește ” anonimul” care împroașcă cu noroi pe toată lumea.Cu redactorii însă nu aveți dreptate, ei sunt obligați să publice fiecare opinie dacă nu sunt depășite anumite limite .În rest numai de bine și nu vă mai enervați.Pe unii atăt îi duce capul, evenimentul chiar a fost deosebit iar istoria ne va edifica și despre Principele Nicolae.

  1. Doamnă sau domnule „diss”, vă mulțumesc pentru comentariu, dar să știți că redactorii nu au nicio obligație să publice nimic. Este strict opțiunea lor și ograda lor. Ce limite ar mai trebui depășite din moment ce lumea care participă la un eveniment este insultată „în bloc” de un postac frustrat? Și nu pentru prima oară și nu o singură dată?

  2. Pentru Ioana: pare ca-mi urmariti activitatea aici, sunteti fan. Multumesc desi prefer sa ma lipsesc de fani ca dvs. care au un limbaj abject la adresa altei persoane, oricare ar fi aceasta. Va transmite „tubul digestiv” asa ca sa va citez sa vedeti ca n-o iau personal 🙂 Si asa ca sa stiti: presa independenta are obligatia sa publice toate comentariile daca sunt scrise cat de cat cu bun simt si daca au postat comentariul dvs. la adresa mea, ale mele sunt parfum. Sigur ca nu ma astept sa intelegeti, probabil faceti parte din domnisoarele lui Jane Austin 🙂

 5. Pentru doamna Ioana! Sunt un domn ” diss” și vă mulțumesc pentru răspuns. Nu uitați că vorbim despre un ziar on -line care face bani tocmai din aceste comentarii ale noastre!( fiecare click= un bănuț). Chiar nu are rost să analizăm cine pe cine a jignit mai mult, într-adevăr ” anonimul” își merită pseudonimul iar pe Principele Nicolae nu îl poate judeca decăt istoria.Căt despre legea obligativității publicării tuturor opiniilor ea, căt de ambiguă ar fi, chiar există iar redactorii nu fac decăt să o respecte.O zi bună vă doresc tuturor, admiratori sau nu ai Principelui Nicolae.Căt despre inițiativa librăriei Elstar și a doamnei Lorena Crintea doar atât: chapeaux bas!👏

  1. Vă mărturisesc că nu am știut că acest ziar „face bani din aceste comentarii” și nici că există obligativitatea publicării lor. Nu vă contrazic întrucât, repet, nu cunosc legislația aferentă. Ca și dumneavoastră salut prestația Elstar și a doamnei Crintea, admir de asemenea lumea extraordinară care a participat la acel eveniment. Acolo a fost un „vibe” și o atmosferă de neuitat.

 6. „Anonimu”,nu cumva,la cat de insolent esti, ai vreo legatura de rudenie cu printul Paul,cel care a fost prins de curand de politie? Sau oi fi stranepotul simbolului(cele 3 regine),dar doar prima a fost numai a Angliei.

  1. Pentru Campineanu: ati ghicit 🙂 sau poate nu :)! Poate sunt chiar regina (una dintre cele 3), sau Paul insusi. Si ma roade „invidia” pe copilul asta de Nicolae care saluta prosteste ca a mea ruda Henry. Offf, offf, ce nedreptate fac eu istoriei!

 7. Redacția Oglinda de Azi își rezervă dreptul de a șterge comentariile care conțin exprimări obscene, ameninţări, instigări la ură, la violenţă, la acte ilegale. Exprimarea unei opinii asupra calității profesionale, morale și personale se încadrează în ceea ce numim judecăți de valoare, care sunt prin definiție subiective și, potrivit CEDO, „ nu trebuie să fie supuse probei veridicității”.
  Respectăm dreptul la liberă exprimare al cititorilor noștri și opinia acestora cu privire la un subiect/ persoană/ fenomen, cu condiția ca aceasta să nu constitituie atac la persoană sau la viața privată a persoanei.

 8. Pentru că tot s-au încins aici discuțiile haioase, aș vrea să atrag atenția unora că acest nepot al regelui, care nu vorbește bine românește, dă totuși lecții de bun-simț, prestanță și cultură celor mai mulți lideri de azi, și deja cunoaște și înțelege România mai mult decât mulți dintre noi, i se dedică acestei țări pentru că a simțit că asta-i misiunea lui. Și asta e mare lucru pentru cineva care abia după vârsta de 25 ani a putut să trăiască în România. Dar pe de altă parte, și celorlalți le-aș atrage atenția că „prințul Nicolae” a murit de mult, din 1978, și mormântul lui se află în Elveția. Tânărul acesta promițător nu este „Alteța Sa” (cum se fac mulți de râs adresându-i-se), ci doar, eventual, Excelența Sa domnul Nicolae Medforth-Mills (faptul că și-a schimbat singur numele din buletin în „Al României” nu-i face chiar mare cinste, din moment ce numele acesta trebuia acordat de șeful Casei Regale și firesc / de bun-simț ar fi ca numele Țării să fie lăsat doar membrilor Casei Regale).

  1. Foarte bun comentariul dvs. cu o mentiune: nu stiti dvs. cat de bine intelege el Romania. Din cate am vazut eu, multi „inteleg” Romania cand au de castigat de pe urma ei. Vom vedea!

  2. Va asigur ca stiu, stimabile Anonim. Chiar foarte bine. In orice caz, cineva care proclama ca nepotul Regelui Mihai e o „falsa valoare” se face de ras, e chiar habarnist. Avem destule false valori, iar stacheta societatii scade vertiginos, oricum mult sub nivelul la care actioneaza (chiar si numai pana acum) dl Medforth-Mills.

  3. Ce bine era daca ramaneati la primul comentariu, dar asa e romanul simte nevoia sa se faca de ras. Nicolae are tot atata valoare ca mine si ca dvs. si daca nu intelegeti asta dvs. si toti cei care au postat, sincer ne pierdem timpul degeaba. Ca are potential, da are, tot asa cum aveti si dvs., eu, Campineanul etc. Nu sunt „habarnist”, credeti-ma.

 9. În conditiile in care Casa Regala a tras pe dreapta,printul Duda executandu-si bine misia,titlurile emise de ea se cam golesc de continut.Si romanilor cunascatori de istorie nu le-a fost greu sa treaca peste acest neajuns(Regele Mihai i-a retras titlul de print mostenitor) si l-au tratat tinand cont,in primul rand,de legatura de sange.Este posibil,pe parcurs,ca acest nepot(descendent)al regelui,odata cu maturizarea,sa ne arate ca este vrednic de a deveni regele Romaniei.Un referendum in acest sens,avand in vedere pericolul provocat de teoria dughinista,ar acoperi acest neajuns.Constitutia Romaniei nu permite un asemenea demers,dar Romania „rotundă”trebuie sa fie mai presus de aceasta. Intensa mediatizare a ceremoniei inmormantarii Regelui Mihai si apoi a Reginei Elisabeta a ll a pledeaza pentru această indrazneală.

  1. Sunteti foarte glumet 🙂 Parca m-as bucura daca s-ar organiza un referendum in acest sens sa vedeti cat de putini monarhisti sunt in RO. Poate asa reveniti pe Pamant! RO nu va mai fi niciodata monarhie, NU cu familia asta care, desi a avut inaintasi de seama, a devenit penibila!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare