Sâmbătă, 7 octombrie, are loc în sala de conferințe a Casei Tineretului Câmpina (B-dul. Nicolae Bălcescu nr. 50), începând cu ora 10:00, conferința de informare asupra igienei personale, eveniment de deschidere a caravanei de promovare a igienei personale.
Începand cu ora 12:00, caravana împreună cu echipa formată din 20 de persoane va merge în comunitate și va distribui un număr de 500 de kituri de igienă personală, în mod gratuit, celor înscriși în proiectul „CADESS – Câmpina: anti Discriminare Excluziune Socială și Sărăcie”.
Evenimentul face parte din proiectul „CADESS – Câmpina: anti Discriminare Excluziune Socială și Sărăcie” implementat de Asociația Centrul de Formare Profesională, Orientare, Consiliere și Plasarea Forței de Muncă ”FORMATEMP” în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpina, Liceul Tehnologic Mecanic Câmpina, Fundația Zamolxes și Asociația Centrul de Cercetare și Formare a Universității de Nord Baia Mare.
Despre proiectul CADESS – Campina: anti Discriminare Excluziune Sociala & Saracie
Proiectul CADESS vizează integrarea familiilor vulnerabile din Câmpina și cuprinde o serie de servicii integrate precum: tabere, excursii și program tip after-school pentru copii, program de continuare a studiilor “A doua șansă”, cursuri de formare profesională, servicii medicale gratuite, ședințe de kinetoterapie, consiliere psihologică și orientare în carieră.
Proiectul a început la data de 24 mai 2022 și se desfășoară până la 24 decembrie 2023. Se pot înscrie persoanele care au domiciliul/ reședința în Câmpina și un venit mai mic de 1.165 lei/lună pe membru de familie.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate (roma și non-roma) din Municipiul Câmpina, cu accent pe populația apaținând minorității roma.
Proiectul contribuie la obiectivul specific al Programului Operațional Capital Uman prin reducerea disparităților de dezvoltare economică și socială a unui grup de 900 de persoane dintr-o comunitate marginalizată și restul comunităților.
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Telefon: 40 741 104 200
E-mail: pocu.cadess@gmail.com
Site: www.cadess.ro