BREAKING NEWSȘtiri

Bugetul Câmpinei a picat la vot în Consiliul Local pentru a doua oară

Astăzi, de la ora 17.00, primarul Câmpinei, Alin Moldoveanu, a convocat o a treia ședință de Consiliu Local pentru dezbaterea și votarea bugetului public, după ce vineri, 11 februarie, atât ședința extraordinară, cât și cea convocată de îndată în aceeași zi de primar pe această temă, s-au încheiat cu un vot negativ din partea mai multor consilieri locali.

Nici astăzi lucrurile nu au stat cu mult diferit, ruptura dintre edilul șef și consilierii locali PSD, PMP, PRO România și Cezar Grama dovedindu-se decisivă în matematica votului. ”Primarul nu votează bugetul, primarul propune proiectul de buget și nu mă las intimidat de nimeni. V-am invitat la discuții pe tema bugetului pe toți consilierii interesați, încă de la sfârșitul anului trecut. Se poate verifica acest lucru în procesul verbal al ședinței din decembrie. Dacă nu sunteți în stare să vă faceți amendamentele și nu vă susțineți amendamentele unii altora, cei care ați afirmat că reprezentați 65% din electoratul Câmpinei, nu e vina mea! Luăm acum o pauză de o oră, formulați-vă amendamentele și revenim în ședință să le aprobăm. Dacă este nevoie, vă ajutăm și noi, cei prezenți aici din partea aparatului de specialitate al primarului. Ați văzut că sunt de acord cu multe dintre amendamentele d-voastră, v-am dat și soluții. Reînființarea pistei de motocros se poate face în locul în care a fost, pe dealul Muscel” – a afirmat, între altele, primarul Alin Moldoveanu.
Replica grupului de consilieri care au respins bugetul abținându-se de la vot a venit din partea social-democratului Andrei Duran, care a afirmat: ”D-voastră, domnule primar, nu ați ținut cont de amendamentele noastre, care sunt, de fapt, cerințele cetățenilor câmpineni, nici azi. Ne prezentați bugetul tot în forma propusă în ședința trecută și drept urmare nu mai facem niciun amendament, dar suntem consecvenți și ne abținem de la a vota acest buget. Dacă sunteți deschis la dialog așa cum spuneți, organizați o ședință de consultări la o dată și o oră clar stabilite și noi vom fi prezenți. Se poate debloca această situație în cinci minute dacă d-voastră înțelegeți că bugetul trebuie să cuprindă și amendamentele noastre”.
Cu 9 voturi pentru (patru din partea USR, două din partea POL, două din partea Partidului Verde și unul din partea consilierului independent Costel Filip) și 6 abțineri (PSD – 1, PRO România – 1, PMP – 3 și Cezar Grama), bugetul public al Câmpinei a fost respins pentru a doua oară în ultimele patru zile.
De precizat faptul că patru dintre consilieri (Livia Lupu și Horațiu Zăgan de la PSD, Dan Nica și Florin Marcu de la PNL) nu au participat la vot, chiar dacă au fost prezenți, pentru a nu intra în conflict de interese datorită funcțiilor deținute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare