BREAKING NEWSInterviuri

VIDEO. Bianca Dăniță: „Fundația pe care o conduc este o organizație unică în Prahova, unește nevoile și resursele comunității”

Fundația Comunitară Prahova a lansat cea de a treia ediție a Fondului Prahova pentru Educație, un program cu finanțare privată sprijinit de OMV Petrom, al cărui scop este acela de a aloca granturi pentru a susține proiecte educaționale dezvoltate de organizații negurvenamentale, unități de învățământ sau instituții publice din județul Prahova.

Fondul Prahova pentru Educație își propune să finanțeze anul acesta între 10 și maxim 17 proiecte medii și mari educaționale din județ, proiecte ce au potențialul de a transforma comunitatea și de a oferi un mediu propice dezvoltării copiilor. Al treilea apel de proiecte va avea loc în perioada 10 aprilie – 31 mai 2024. OMV Petrom sprijină și în anul 2024 activitățile Fondului cu 2.000.000 lei, din care valoarea granturilor nerambursabile este de 1.750.000 lei.
În cadrul celor două ediții trecute, au fost primite 85 aplicații de la unități de învățământ, instituții publice și organizații non-profit, dintre care  79 aplicații au fost eligibile pentru a fi jurizate. La finalul jurizării , 19 proiecte au fost declarate câștigătoare ale unui fond total de 1.890.000 lei.  Peste 18.000 de elevi beneficiează prin intermediul a 15 renovări și investiții în infrastructură: renovare si dotare a Centrului de Tineret Măneciu, renovare terenul exterior multisport al Școlii Centrale Câmpina, amenajarea de spații outdoor de invațare în 7 școli, renovare si dotare sală spectacole la Palatul Copiilor Ploiești, digitalizarea Școlii Gimnaziale „Învățător Radu Ion” Vadu Parului, Albești Paleologu, 2 cantine școlare renovate și dotate, amenjarea unui spațiu de joacă în cadrul Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr 1 Ploiești, amenjarea Grădiniței PP nr 2 Filipeștii de Pădure – sat Minieri.
Fondul Prahova pentru Educație – ediția a III-a este un pas important în această direcție, prin care Fundația Comunitară Prahova își asumă și în acest an colaborarea pentru educația și viitorul copiilor, cât și pentru educația comunității în care trăim.
Detalii despre Fondul de finanțare, ghidul de finanțare și alte materiale necesare procesului de aplicare pot fi accesate pe http://www.prahovapentrueducatie.ro/și pe site-ul Fundației Comunitare Prahova și pe pagina de Facebook a Fondului.

Lansarea celei de-a treia ediții a acestui proiect unic în Prahova a fost tema emisiunii „Fața și Reversul”, realizată de Florin Frățilă la DADA TV Ploiești, în cadrul căreia Bianca Dăniță – directorul executiv al Fundației Comunitare Prahova – a explicat de unde a apărut ideea înființării unui fond, finanțat exclusiv din surse private, destinat sprijinirii inițiativelor educaționale inovatoare și sustenabile, de ce este acesta necesar, cum au decurs primele două ediții, cine poate să aplice pentru a obține sprijin financiar și ce trebuie să facă pentru a intra în aria de selecție a proiectelor.

Declarații pe scurt:

  • Fundația Comunitară Prahova, pe care o conduc de câteva luni, a fost înființată în anul 2013 și are o poveste frumoasă până în prezent. Este o organizație unică în Prahova, care unește nevoile și resursele din comunitate. Lucrăm cu mari companii care vor să vadă că banii pe care îi investesc în comunitate, prin intermediul nostru, au sens.
  • Încercăm să fim aproape de toate proiectele pe care le-am finanțat și să vedem exact cum au evoluat ele în timp.
  • Ediția a treia a Fondului Prahova pentru Educație de anul acesta are mai multe noutăți. Prima ar fi că avem mai mulți bani – 1.750.000 lei pe care îi vom aloca unui număr între 10 și 17 proiecte. Bugetul unui proiect poate să fie între 100.000 lei și 175.000 lei. O altă noutate este că fiecare proiect propus trebuie să implice minim 250 de elevi prahoveni, dar și faptul că va exista în ghidul de finanțare și o componentă de voluntariat.
  • Selecția proiectelor se face la modul cel mai serios posibil, de către o comisie formată din cinci membri, dintre care trei sunt experți în domeniul educațional, cu experiență mare în domeniu.
  • Nu se pune problema de subiectivitate în decizia juriului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare