BREAKING NEWSȘtiri

Au început lucrările la sensul giratoriu de pe DN1 în zona Cornu

Compania Națională de Drumuri a emis ordinul pentru începerea lucrărilor la sensul giratoriu de la Cornu, la KM 94 pe DN1, iar începând de azi, 31 octombrie, constructorul Pragosa România, singurul care a depus ofertă de licitație în vara acestui an, a început lucrările de amenajare a amplasamentului.
Intersecția DN1 cu DJ 101R din zona localității prahovene Cornu este considerată un ”punct negru”, adică o zonă cu risc mare de accidente, având în vedere că la ieșirea din drumul județean, șoferii care merg spre Ploiești sau București trebuie să taie benzile de pe sensul de urcare și să se încadreze pe banda a doua a sensului Brașov – București, motiv pentru care apar și grave accidente soldate cu pierderi de vieți omenești.
În următoarele zile vor începe și lucrările de lărgire a carosabilului la km95 în zona Cornu, unde sensul de urcare se îngustează la o bandă de aproximativ 300 de metri.

Potrivit CNAIR, pentru amenajarea unui sens giratoriu în această zonă, care va funcționa ca o turbogirație, valoare lucrărilor se ridică la 2,3 milioane lei, avizul pentru lucrările de la Cornu fiind valabil, conform contractului, pentru o perioadă de 90 de zile. Turbogirația va funcționa ca un sens giratoriu clasic pe direcția spre Sinaia și va avea o bandă dedicată pentru sensul de coborâre. Intersecția va fi iluminată atât cu panouri solare, cât și cu energie de la rețeaua publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare