BREAKING NEWSȘtiri

#9nePASĂ. ÎMPREUNĂ PENTRU CÂMPINA CURATĂ intră în etapa finală

Comunicat de presă

La inițiativa ONG-urilor din Municipiul Câmpina, cu sprijinul autorităților locale și al Fundației AUTONOM, împreună cu echipe de voluntari, joi, 16 iunie, începe ultima etapă din cadrul campaniei #9nePasă. Împreună Pentru Câmpina Curată.
Campania CÂMPINA CURATĂ își propune să trezească simțul civic în rândul câmpinenilor, precum și dorința de a locui într-un oraș civilizat și curat.
Pentru realizarea acțiunii din aceasta etapă finală, Asociația Părinților Elevilor de la Colegiul Național Nicolae Grigorescu a semnat un contract de sponsorizare cu Fundația Autonom, care are o experiență de aproape zece ani de activitate și 700 de proiecte educaționale, în toată țara. Fundația Autonom sprijină campania Câmpina Curată prin materialele necesare și prin participarea la acțiunea din 16 iunie 2022 cu o echipă de voluntari, formată din angajați ai grupului de firme AUTONOM.
Evenimentul de joi, 16 iunie 2022, va consta într-o acțiune de conștientizare și responsabilizare a locuitorilor orașului, privind necesitatea respectării și păstrării curățeniei, precum și colectarea selectivă a deșeurilor. Acțiunea se va desfășura în intervalul orar 13.00 -16.00, pe arterele principale ale Municipiului Câmpina.

Conștientizarea importanței păstrării curățeniei orașului se va realiza prin intermediul imprimării unor mesaje pe asfalt, prin distribuirea unor afișe pentru blocuri și case, privind colectarea selectivă. În aceasta etapă va începe și amplasarea de autocolante cu mesajul „Strada nu e scrumieră. Nu arunca chiștoace!”, realizate după formatul oficial și folosite cu acordul inițiatorilor campaniei naționale cu aceeași denumire.
Mesajele pe asfalt vor fi inscripționate cu vopsele ecologice, pe bază de apă. Acțiunea se va desfășura în zonele principale ale orașului. Marcajele din jurul coșurilor de gunoi stradale, cu mesajul „Fii sportiv! Aruncă la coș!”, se vor imprima în zona unităților de învățământ și a parcurilor.
Acțiunea va fi continuată de către partenerii din cadrul Câmpina Curată, până se vor acoperi toate zonele de interes și până ce toți locuitorii de la blocuri și case vor fi informați cu privire la colectarea selectivă.
Programul acțiunii din data de 16 iunie 2022 va fi următorul: ora 12.30 – întâlnire de informare, ședința tehnică și împărțire pe echipe, la Primăria Câmpina; ora 13.00 – start acțiune conștientizare și responsabilizare; ora 16.00 – încheiere acțiune.
Această acțiunea de voluntariat din cadrul campaniei CÂMPINA CURATĂ reprezintă un manifest de susținere a curățeniei Municipiului Câmpina, precum și a împrejurimilor orașului. Prin această acțiune se urmărește responsabilizarea locuitorilor și conștientizarea populației asupra necesității păstrării curățeniei orașului și a colectării selective a deșeurilor.

Notă: În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, acțiunea va fi amânată pentru data de 21-22 iunie 2022.

2 Comentarii  

  1. Ca datile trecute, cand presa s-a nimerit sa fie acolo si sa-i faca poze fix cand gasea cate o roata in rau??? Noua, celor care am fost obligati sa participam, si care am fost trimisi sa adunam pampersi cu surprize, costume de baie si cate si mai cate de ni se facuse rau, nu ne-a facut nimeni poze. Nu ca ne-am fi dorit….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare