Sâmbătă, 7octombrie, au fost distribuite în mod gratuit 500 kituri de igienă personală familiilor vulnerabile din Câmpina. Caravana CADESS a oprit în mai multe zone marginalizate ale orașului, iar echipa din proiect a avut astfel ocazia să discute direct cu persoanele defavorizate.
Evenimentul face parte din proiectul „CADESS – Câmpina: anti Discriminare Excluziune Socială și Sărăcie” implementat de Asociația Centrul de Formare Profesională, Orientare, Consiliere și Plasarea Forței de Muncă ”FORMATEMP” în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpina, Liceul Tehnologic Mecanic Câmpina, Fundația Zamolxes și Asociația Centrul de Cercetare și Formare a Universității de Nord Baia Mare.
Cei 20 de membri ai caravanei CADESS au văzut condițiile de trai din aceste cartiere mărginașe, adăposturile improvizate și au reușit astfel să identifice nevoile locuitorilor. La finalul discuțiilor, le-au oferit kituri de igienă personală.
Obiectivul general al proiectului POCU/717/5/1/152144 – CADESS îl reprezintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate (roma și non-roma) din Municipiul Câmpina, cu acent pe populația aparținând minorității roma, prin implementarea de măsuri/ operațiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC.
Proiectul contribuie la obiectivul specific al Programului Operațional Capital Uman prin reducerea disparităților de dezvoltare economică și socială a unui grup de 900 de persoane dintr-o comunitate marginalizată și restul comunităților. Acesta a demarat pe 24 mai 2022 și se desfășoară până la 24 decembrie 2023.
Printre beneficiile gratuite oferite celor care se înscriu în proiect se numără tabere, excursii și program tip after-school pentru copii, program de continuare a studiilor “A doua șansă” pentru cei care nu 8 clase absolvite, cursuri de formare profesională, servicii medicale gratuite, ședințe de kinetoterapie, logopedie, consiliere psihologică și orientare în carieră.
Pot intra în proiectul CADESS persoanele care au domiciliu/ reședința în Câmpina și un venit mai mic de 1.165 lei/ lună pe membru de familie. Mai multe detalii se pot obține la sediul din Câmpina, str. Ana Ipătescu nr. 7.
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Va e milă de acești asistați sociali care duc la pacanele totul.Nu ai sa vezi rrom prost.Dar partea nașpa că acesta nație e certata cu apa și săpun.Ajungem la treabă cu drobul de sare.Voi n ați văzut că ăștia trăiesc mai bine că românii.Din munca cinstita dedicații la lăutari,haine de firma.Rromii sunt cauză pierdută,din vremuri străvechi au fost robi.Li se da prea multa importanta.Tot la coviltir se întorc.