BREAKING NEWSȘtiri

30 de victime vor putea fi tratate simultan în unicul post medical avansat din regiune

Începând de anul acesta, județul Prahova are unicul post medical avansat din regiune, care va deservi atât județul nostru, cât și județele limitrofe, fiind singurul post medical avansat de categoria a II-a din regiune. Prin intermediul acestei investiții, 30 de victime vor putea fi tratate simultan, înainte de a ajunge la spital.

Consiliul Judeţean Prahova anunță realizarea unei importante investiții ce constă în achiziţia unui post medical avansat care va fi utilizat de către salvatori în cazul producerii de accidente colective şi dezastre cu manifestări deosebit de rapide şi cu un număr mare de victime.

Postul medical avansat de categoria a II-a este format din trei corturi, unul de triaj şi două de tratament, adecvate pentru a trata simultan cel puţin 30 de victime. Acesta include sisteme de încălzire, de iluminat la exterior şi interior, medicamente, materiale sanitare şi echipamente necesare acordării asistenţei medicale de urgenţă la un nivel avansat.
Noua achiziție, aflată în custodia Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, mai include echipamente proprii de ventilaţie şi monitorizare pentru cel puţin trei pacienţi, care vor putea putea primi simultan astfel de îngrijiri. Sistemul medical va fi depozitat pe autospeciala pentru intervenţii la accidente colective şi calamităţi naturale. Acesta va fi transportat şi montat la locul intervenţiei, fiind utilizat pentru triajul şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă victimelor.
Investiţia realizată de către Consiliul Judeţean Prahova se ridică la suma de 90.000 lei (fără TVA).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare