Știri

Viceprimarul Ion Dragomir: „Trebuie să ne dezbrăcăm hainele din campania electorală, să facem echipă”

– Cum aţi petrecut sărbătorile de iarnă?
– La fel ca în fiecare an, în familie. În noaptea de Anul Nou am ieşit undeva, la un local în Câmpina. A fost frumos!
– În calitate de viceprimar, ce proiecte aveţi pentru 2013?
– Gândurile noastre sunt mari. Totul e să putem reuşi să le concretizăm, cu banii pe care îi avem. Acum ne aflăm într-un moment mai dificil. Conturile noastre sunt… zero. Să vedem cum vor merge încasările, să facem o estimare a veniturilor, abia apoi să vedem ce ne propunem să facem. Avem câteva idei majore pentru realizarea unor obiective, dar să vedem şi cu ce fonduri vom reuşi să facem acest lucru.
– Rămâne stabilit faptul că nu se vor majora taxele şi impozitele?
– În luna noiembrie, anul trecut, printr-o hotărâre a Consiliului Local, am decis ca taxele şi impozitele să rămână la nivelul anului 2012, pentru că anul ce a trecut a fost, cât de cât, un an bun în ce priveşte capitolul venituri, la fel şi gradul de colectare. Cu aceleaşi impozite şi în aceleaşi condiţii, cu un grad ridicat de colectare, cred că vom reuşi ca veniturile anului 2013 să fie satisfăcătoare pentru a realiza anumite lucruri bune pentru Câmpina.
– Din punct de vedere al atribuţiilor funcţiei, ce vă propuneţi să faceţi?
– Am deja licitaţii în desfăşurare de 4.700.000 de euro pentru reparaţii de străzi şi parcări. Acum facem o orientare pentru ceea ce vom prinde peste lucrările care sunt în continuare. Ne propunem, pentru anul acesta, amenajarea acelui teren de sport de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, modernizarea parcurilor din oraş, respectiv pasajul pietonal de la Ceas, cu Millia şi parcul de la Soldat. Dacă timpul ne va permite, avem în vedere şi parcul Trandafirilor, din zona notariatelor. Trebuie neapărat, în perioada următoare, dacă nu reuşim în 2013, cel puţin în doi ani, în 2014, să  reuşim ca aceste parcuri să arate minunat. De asemenea, ne-am propus asfaltarea Bulevardului Carol I. Ne aflăm deja în discuţii dacă îl vom face cu fonduri pentru investiţii sau reparaţii. Dacă se va face cu fondurile pentru reparaţii, vă asigur că în maxim trei luni de zile, bulevardul va arăta nemaipomenit, dar dacă se va face prin fondul de investiţii, atunci răspunderea nu mai este a mea.
– Prezentă la inaugurarea bazinului de înot, Elena Udrea, fostul ministru al MDTR, marca, printre altele, că se vor da bani pentru asfaltarea acestui bulevard. Nu a rămas valabil acest lucru?
– Era vorba de Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), de asfaltarea a 10.000 de km, cred. În acest PNDI era prins şi Bulevardul Carol I şi sensul giratoriu din strada Pictor Nicolae Grigorescu, spre ieşirea în DN1. Nu ştiu din ce motive, PNDI s-a sistat, deşi există proiecte, se făcuseră chiar şi licitaţii şi, dacă nu mă înşel, se semnaseră şi contracte. Aş aprecia în bine stoparea PNDI, pentru că era un program cu credit prestator, iar costurile erau enorme. Lucrările trebuiau totuşi plătite, chiar dacă se făceau cu banii prestatorului. Însă, dacă PNDI însemna plata pe un termen foarte lung, prestatorii de servicii trebuiau neapărat să-şi ia măsurile de a-şi acoperi dobânzile, pentru că aceste lucrări nu puteau fi făcute decât în baza unui credit. Dar, cum spuneam, nu sunt dezamăgit că PNDI nu va continua, deşi înainte de a lua decizia de a asfalta Bulevardul Carol I, documentându-ne dacă PNDI se va mai desfăşura sau nu, o să avem posibilitatea ca acest bulevard să-l executăm din fonduri proprii.
– Nu este un secret faptul că între dumneavoastră şi primarul Horia Tiseanu există o tensiune în ce priveşte viziunile asupra deciziilor administrative şi politice, aflându-vă în partide diferite. Totuşi, poate exista un nou început al relaţiei, având ca bază liantul comun, respectiv binele comunităţii?
– Nu e vorba de un nou început. Eu sunt ferm convins că putem face lucruri bune, dar numai în echipă. În situaţia în care nu se doreşte o colaborare şi o comunicare permanentă, mi-e teamă că lucrurile nu vor merge cel mai bine. De aceea, întotdeauna am solicitat lucrul în echipă şi luarea unor decizii în comun, astfel încât lucrurile să meargă foarte bine. Sper ca lucrurile să se desfăşoare aşa cum trebuie. Nu-mi doresc niciun moment să-mi impun punctul de vedere, dar nici să fiu eliminat în luarea deciziilor. Chiar dacă se discută atât de mult de acest nou mandat al domnului primar Tiseanu, cred că ar trebui analizate nişte etape din activitatea dânsului, respectiv împărţite realizările din mandatele de dinainte de 2008 şi de după 2008. În momentul în care se constată şi există un decalaj foarte mare între ceea ce s-a întâmplat înainte de 2008 şi după 2008, atunci să ne punem întrebarea de ce s-au întâmplat aceste lucruri. Atunci aş începe şi eu să fiu mulţumit că am fost apreciat pentru ceea ce am făcut în aceşti 5 ani în primărie. Nu cred că pot spune că există disensiuni între noi, dar venim după mai multe campanii electorale desfăşurate în 2012 când, sincer, relaţiile nu au fost cele mei bune. Nu ascund faptul că au mai avut loc discuţii, pentru că fiecare dorea ca formaţiunea politică din care face parte să câştige. Şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat în decembrie 2012, chiar şi în iunie, pentru că am câştigat Consiliul Judeţean, Prefectura. Avem cam tot ce ne trebuie, astfel încât să fim sprijiniţi şi ajutaţi în continuare. Sunt ferm convins că acest Consiliu Judeţean, prin Hidroprahova, va realiza în acest mandat, în Câmpina, staţia de epurare şi canalizarea cartierelor Câmpiniţa şi Voila.
– Există o „practică” nerecunoscută, ca atunci când un primar se află  în altă  tabără politică decât cei aflaţi  în Consiliul Judeţean, să nu fie sprijinit pentru nevoile urbei pe care o conduce.
– Cred că ar trebui să se ţină cont de aşa ceva. Trebuie să ne dezbrăcăm hainele din campania electorală, să facem echipă şi să lucrăm în folosul comunităţii. Sunt convins că lucrurile vor merge foarte bine, dacă vom face aşa.
– Aveţi un mesaj pentru câmpineni?
– Să aibă încredere în noi şi să fie convinşi că tot ceea ce vom face va fi pentru ca acest oraş să arate minunat, iar dânşii să se simtă bine aici! 

Carmen NEGREU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare