Problemele prezentate au făcut referire la câinii fără stăpân, la lipsa locurilor de muncă, la situaţia dificilă în care se află Spitalul Municipal şi la taxele locale. De asemenea, s-a pus în discuţie atitudinea pe care o are contracandidatul liberalului Virgil Guran, în campania electorală, fiind cunoscute deja de către cetăţeni atacurile ieşite din comun iniţiate de PDL Câmpina în ziarul de campanie „Calea Dreaptă”.
Campania electorală pentru alegerile parlamentare de anul acesta a generat tensiuni demne de cauze mai bune, ajungând până la a degenera în grotesc. Fiind atacat de contracandidatul său, Alexandru Anghel PDL (ARD), într-o manieră ce iese din canoanele obişnuite ale unei campanii electorale civilizate, candidatul USL pentru deputaţi, Virgil Guran, a prezentat în conferinţa de presă amintită mai multe documente oficiale ce demontează acuzele care i-au fost aduse.
„Nu am să mă cobor la josnicia şi lipsa de educaţie a lui Anghel. Tot ceea ce se povesteşte în acel ziar este o minciună creată din disperare. Eu vă pun la dispoziţie documente oficiale, care vor apărea şi public, referitor la decizia finală în care s-a dispus încetarea procesului penal. Nu vreau să vin cu argumentări de disident, dar într-o zi, când doriţi, vă pot pune la dispoziţie şi alte acte care s-au emis la vremea respectivă pentru a fi pus la zid. Nu e departe de acest adevăr tatăl Robertei Anastase, Meleşcanu, fostul deputat Moroianu, Opriş, fostul secretar general, fostul ministru de Interne Dudu Ionescu, Remeş şi alţii, care corespondau şi încercau să mă trimită într-un loc unde să-mi închidă gura. De ce? Sunt cel care a organizat, în anul 2000, un Patronat Naţional. Am avut manifestări de stradă ale acestui Patronat. Atunci am declanşat grevă fiscală. Le-am încurcat treburile şi pe la Turda, la Uzina Chimică. Am cumpărat o parte din uzină, făcând-o să funcţioneze. M-au aranjat şi pe tema asta. Pot să vă povestesc multe, dar nu are rost. Pentru unii securişti este simplu să ia un om şi să facă din el neom. Eu am avut puterea să mă lupt cu ei. Nu vreau să mai păţească cineva asemenea lucruri, acesta fiind unul dintre motivele pentru care doresc să candidez la Camera Deputaţilor, să-i apăr pe oamenii care au curajul să facă ceva bun, să spună adevărul, care vor să se opună acestui sistem ce ne duce către ce e mai rău. Vă anunţ oficial că fac plângere penală împotriva lui Alexandru Anghel pentru calomnie, astfel că din acest moment va avea şi el un dosar penal. Nu vorbesc despre dosarele lui Florin Anghel, deputatul în funcţie, care în momentul de faţă face vizite la DNA, pentru că problemele sale nu sunt de competenţa unui simplu Parchet. Dacă omul lor, Daniel Morar – şi am curajul să spun că este o unealtă, cu el având principala problemă în urmă cu 12 ani – s-a întors împotriva lui, înseamnă că sunt probleme mari. Vom vedea cine trebuie să răspundă în faţa legii şi cine nu. Eu am răspuns, legea a spus că sunt în regulă. Cazierul meu este curat, din moment ce am şi decizia instanţei în regulă. Mi-am făcut dreptate şi o pot demonstra. Am fost acuzat că mint în privinţa procesului pe care l-am avut la CEDO. Am fost despăgubit de către stat cu 1450 de euro, bani pe care nu i-am cerut până acum, pentru că nu m-au interesat. Dar acum două zile am înregistrat la Ministerul Afacerilor Externe o cerere prin care cer să mi se trimită aceşti bani. Când îmi vor intra în cont, îi voi dona unui aşezământ de bătrâni sau pentru copiii necăjiţi” – a declarat Virgil Guran, prezentând jurnaliştilor actele referitoare la procesul câştigat la CEDO împotriva statului român.
Ion Dragomir, liderul PSD Câmpina denunţă campania
lui Alexandru Anghel
În cadrul aceleiaşi conferinţe, viceprimarul Ion Dragomir a scos în evidenţă modul de abordare a campaniei electorale de către Alexandru Anghel, fiul deputatului Florin Anghel, declarând jurnaliştilor:
„Ceea ce vedeţi că se întâmplă în presă acum, acest măcel şi această batjocorire, se întâmplă din cauza faptului că cel ce îl susţine pe contracandidatul domnului Guran, adică Florin Anghel, tatăl lui Alexandru Anghel, este un om care nu a lucrat toată viaţa decât cu statul. A scăpa din mână acest lucru, înseamnă, probabil, pentru grupul de firme pe care îl conduce, un mare dezastru. Dacă pierde colegiul şi pierde alegerile şi la nivel naţional, nu o să auzim de bine despre firmele pe care le are. Pentru că toate afacerile le-a făcut numai cu statul, influenţând luarea unor decizii, în ce priveşte atribuirea a tot felul de lucrări.”
În continuare, viceprimarul Ion Dragomir a expus pe larg problema câinilor fără stăpân care, în urma unor sondaje efectuate pe această temă, s-a constatat că a ajuns să se situeze înaintea problemelor legate de lipsa locurilor de muncă, afectând siguranţa oamenilor.
„Se pare că în ultima vreme, în municipiul Câmpina şi nu numai, problema câinilor vagabonzi e pe locul întâi. Este, de fapt, chiar o problemă naţională, de aceea cred că trebuie luată o decizie la acest nivel, pentru a se putea rezolva şi în Câmpina. Sunt firme, iubitori de animale, care fac afaceri cu gestionarea câinilor. Sunt ferm convins, la fel ca şi dumneavoastră, că ne sunt aduşi câini din afara oraşului. Rămân la ideea că cei care adună câini din alte localităţi şi nu au adăposturi, nu fac altceva decât să-i ia şi să-i ducă în altă parte. Cred totuşi că, de când sunt viceprimar, am reuşit să ţin sub control această situaţie, la nivelul oraşului. Pot, cât de cât, să menţin constant sau să diminuez uneori numărul acestora. Dar, în timp foarte scurt, numărul acestora creşte din nou. Costurile sunt enorme. Îmi propun, chiar după alegeri, modificarea regulamentului şi a Caietului de Sarcini, aprobat deja de Consiliul Local. În ciuda organizării licitaţiilor pentru preluarea acestui serviciu de gestionare a câinilor fără stăpân, nu s-a înscris nimeni. Refăcând cele două documente, vom da posibilitatea celor care vor să se ocupe de acest gen de servicii, să fie interesaţi să participe la licitaţie. Noi am reuşit, din martie şi până în octombrie, să strângem 286 de câini. Acţiunea continuă, indiferent că e campanie electorală. Chiar şi azi am putut prinde 11 câini, preconizând să ajung până la 50-100 în următoarea perioadă. Dar mi-e teamă că, în scurt timp, vor apărea alţii. Ceea ce mie mi se pare grav e faptul că toată lumea vede cum se aduc aceşti câini, dar când le soliciţi un număr de maşină nu-l dă nimeni. Sunt nemulţumit că Poliţia locală şi chiar Poliţia Naţională, nu au reuşit să identifice pe nimeni dintre cei care descarcă aceste animale în zonele periferice, pentru a reuşi să luăm nişte măsuri drastice şi să împiedicăm aceste practici pe viitor” a spus viceprimarul Ion Dragomir.
În cadrul aceleiaşi discuţii, Virgil Guran a menţionat, legat de siguranţa publică, faptul că a primit sesizări de la cetăţeni privind lucruri care se petrec în anumite cartiere ale oraşului după ce se întunecă. Acesta a mai spus că va solicita ca la şedinţa Consiliului Local să fie prezentat un raport din partea şefei Poliţiei Locale, Carmen Gheorghe, invitându-l şi pe şeful Poliţiei Naţionale, Romeo Văsii să participe la discuţii.
Taxe locale mai mici şi locuri de muncă
În legătură cu scăderea dramatică a locurilor de muncă din municipiul Câmpina, Ion Dragomir a subliniat faptul că va exista un sprijin real din partea Consiliul Judeţean pentru crearea unui Parc Industrial. Virgil Guran a venit cu o completare, afirmând că în urmă cu două zile a avut o întâlnire atât cu Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean, cât şi cu vicepreşedintele Mircea Roşca, la care s-a discutat despre crearea Parcului Industrial.
„Următorul Parc Industrial deschis în Prahova va fi în zona Câmpina. Vrem să concretizăm acest proiect, chiar dacă nu am câştigat eu alegerile locale pentru primărie. Vrem să ne ţinem de cuvânt în această privinţă” – a punctat Virgil Guran.
Viceprimarul Ion Dragomir a ţinut să revină asupra unei probleme arzătoare mai vechi, legată de nivelul taxelor locale.
„Încă din 2010, PNL Câmpina a avut o iniţiativă în ce priveşte strângerea de semnături de la cetăţeni, peste 5000, prin care se solicita administraţiei locale revenirea la vechile taxe. Nu trebuie să ascundem faptul că au fost mărite taxele exact într-o perioadă moartă din punct de vedere politic, în care nu se putea întâmpla nimic pentru a le afecta imaginea PDL-iştilor. S-a mers pe ideea că din 2010, când s-a întâmplat acest lucru, până în 2012, an electoral, lumea va uita. Noi, în schimb, ne gândim la un nivel suportabil al acestor taxe pentru câmpineni, pentru care avem şi soluţii.”
Management defectuos la Spitalul Municipal
În calitate de reprezentant al Consiliului Judeţean în Consiliul de Administraţie al Spitalului Municipal Câmpina, Virgil Guran a precizat în cadrul conferinţei de presă că îi va cere un raport de activitate doctorului Alexandru Matei, cu privire la situaţia critică în care se află unitatea spitalicească. Raportul se doreşte a fi prezentat în plenul şedinţei de consiliu de la sfârşitul acestei luni.
„Voi propune colegilor ca la următoarea şedinţă de consiliu, doctorul Alexandru Matei să dea un raport, aşa cum e normal şi nu discutat pe la colţuri. Să vină şi să spună cine şi cum a greşit în legătură cu contractul păgubos pe care l-a avut cu firma RomGermed. Văd, în continuare, că se acoperă de către conducerea spitalului acest lucru. Este foarte posibil la un moment dat să se blocheze conturile, 40 de miliarde de lei vechi, ceea ce ar însemna, poate, chiar falimentul spitalului. S-a afirmat că toate lucrurile merg bine aici, când oamenii spun că nu e adevărat. Pulsul se ia de la pacienţi, nu de la directorul spitalului. Şi nici de la deputatul Anghel, care m-a criticat într-o emisiune televizată că habar n-am ce e în spital. Am habar! Luni va fi Consiliu de Administraţie. Mi s-au trimis documente pentru semnat, dar nu voi semna nimic, până nu detaliez unde s-au dus banii, cum se duc şi ce s-a făcut cu ei.”
Viceprimarul Ion Dragomir a scos, de asemenea, în evidenţă, poziţia nesigură în care se află doctorul Alexandru Matei, în ce priveşte timpul acordat gestionării unei activităţi complexe ca aceea din spital şi dorinţa de a deveni senator PDL.
„Noi am mai încercat redresarea spitalului, atunci când la spital era manager doctorul Tiu şi, doar în câteva luni, situaţia se îmbunătăţise vizibil, pierderile se diminuaseră, aliniindu-se într-o direcţie pozitivă. Acum e grav că doctorul Alexandru Matei, cel care conduce şi care a adus într-o situaţie dificilă spitalul, candidează pentru la Senat. Şi dacă a gestionat defectuos activitatea spitalului, stăm şi ne întrebăm ce contribuţie va avea la Parlament. Mai mult de atât, în primul număr al ziarului de campanie al PDL, «Calea Dreaptă», acesta declara că nu va părăsi spitalul şi masa de operaţii. Înseamnă că nu-şi propune să facă nimic pentru ţara asta, înseamnă că nu ştie ce trebuie să facă un parlamentar, că trebuie să se ducă la muncă şi să facă legi. Dar, dacă are mentor un om care niciodată nu a deschis gura timp de 4 ani în Parlament şi a lipsit, înseamnă că gândurile lor sunt aceleaşi. Adică să fie parlamentari şi să ridice mâna când trebuie şi în rest, să-şi vadă de treburile personale” a subliniat Ion Dragomir.
rusine! Promovati doar non-valori!
Guran si Severin sunt niste oameni care in nici un caz nu vor face vreun bine orasului Campina!