Știri

Ultimul moto politic al lui Elvis Arghir: “Dacă voi nu mă vreţi, eu (degeaba) vă vreau”

Titlul articolului (într-o formulare foarte apropiată de cea a personajului dramatic Alexandru Lăpuşneanu din piesa cu acelaşi nume a lui Costache Negruzzi),  rezumă cât se poate de succint aventura (re)aderării la PDL a lui Elvis Arghir, despre care v-am informat în numărul precedent al Oglinzii că s-a întâmplat. De fapt, nu s-a mai întâmplat, iar ceea ce am crezut noi şi mulţi alţii (printre care Elvis Arghir era cel dintâi), a fi o realitate a politicii locale, s-a dovedit doar o tentativă nereuşită a lui Arghir de revenire la partidul pe care l-a condus câţiva ani, la mijlocul deceniului trecut, în perioada când Horia Tiseanu se înregimentase politic la PC şi apoi la PNL. 
Tentativa recolorării în oranjul politic a lui Arghir a fost înăbuşită în faşă de conducerea PDL Câmpina, care i-a respins cererea de adeziune. Conform unui comunicat de presă primit de la consilierul municipal Monica Clinciu, vicepreşedinte şi purtător de cuvânt al organizaţiei municipale a PDL, adeziunea lui Arghir a fost respinsă cu 15 voturi “pentru” din 16 posibile.  “Organizatia Municipiului Campina a Partidului Democrat Liberal   s-a intrunit azi, 18 martie 2014, in sedinta ordinara a Biroului Permanent Local si a luat in discutie adeziunea depusa la sediul ei de catre domnul Elvis Arghir, cunoscut om politic campinean. Analizand activitatea sa politica anterioara, atat in cadrul Partidului Democrat Liberal, cat si in cadrul celorlalte partide in care a mai activat, membrii Biroului au hotarat cu o majoritate  de 15 voturi din 16 membri prezenti(un vot nul) ca adeziunea domnului Arghir Elvis sa fie respinsa”, explică sec comunicatul de presă amintit. 
Elvis Arghir afirmă că nu s-a dus neinvitat la şedinţa conducerii locale a partidului, la începutul căreia şi-a depus adeziunea, dar nici nu vrea să divulge numele celui care l-a invitat şi l-a încurajat să facă acest gest. Încercând o sumară analiză de text, sintagma “Elvis Arghir, cunoscut om politic câmpinean”, care se regăseşte în comunicatul prezentat mai devreme, pare a menaja orgoliile rănite ale “catindatului”, căruia se pare că nu i s-a dat nicio şansă, în afară de cea a expulzării la prima crâcnire în faţa liderului suprem al organizaţiei pedeliste, pe numele său, Horia Tiseanu. 
Reamintim cititorilor că omul de afaceri Elvis Arghir a fost consilier municipal în două mandate, candidat la Primăria Câmpina din partea a trei partide şi înregistrat politic, în ordine cronologică, la patru partide: PD, PNL, Partidul Verde şi Forţa Civică. Acum două săptămâni, Elvis Arghir a încercat să revină la matca sa politică numită PDL, partid pe care l-a părăsit cu scandal în 2007. A.N. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare