Știri

Ultimele cercetări ale OMS despre coronavirus: „Nu este sezonier şi nu are un singur val”

Ştirea momentului vine din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care a precizat că răspândirea noului coronavirus nu fluctuează în funcţie de anotimp. Purtătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris, a declarat şi că virusul SARS-CoV-2 nu este unul sezonier şi că activarea lui nu se desfăşoară în valuri. 
„Deşi virusurile care provoacă infecţii respiratorii, de regulă, au tendinţa de a apărea în valuri sezoniere, acesta se comportă diferit. Trebuie să fim prudenţi, virusul se adaptează şi noi trebuie să cunoaştem mai multe despre el. Este un virus care se adaptează la orice anotimp. Dar are particularitatea de a se transmite uşor între persoanele care intră în contact strâns, aşa că nu trebuie să-i oferim oprtunitatea”, a mai declarat Margaret Harris. 
Aceasta a mai declarat că cel de-al doilea val va fi un unul puternic, cu anumite fluctuaţii. „Cel mai potrivit este să controlăm curba şi s-o aducem cât mai jos. Pentru moment… primul val, al doilea, al treilea… aceste lucruri nu au niciun sens”. 
Îngrijorarea primordială a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii este legată de faptul că odată ce vom trece la temperaturile de iarnă, cazurile de gripă s-ar putea suprapune peste cele de Covid-19, a mai declarat Margaret Harris, potrivit Reuters. Margaret Harris a îndemnat totodată la atenţie şi la respectarea gesturilor-barieră care permit o încetinire a răspândirii virusului. (R.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare