Știri

Udrea vorbeşte la televizor despre incompetenţa administraţiei Tiseanu

Ministrul Turismului şi Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, şi-a arătat nemulţumirea, la mijlocul săptămânii trecute, faţă de modul în care administraţia publică locală din Câmpina a înţeles să administreze bazinul de înot inaugurat la începutul acestei veri, dar închis ulterior din lipsă de personal. Invitată în direct la jurnalul de seară al unei televiziuni de ştiri, Elena Udrea a declarat, printre altele, că „asta arată incompetenţa autorităţilor publice locale”.
Publicăm în continuare dialogul care s-a purtat pe marginea acestui subiect între ziarista Corina Drăgotescu şi ministrul Elena Udrea, lăsându-vă pe dumneavoastră să trageţi concluziile.
Corina Drăgotescu: Îmi aduc aminte, şi-mi aduc aminte dintr-un motiv tipic feminin, pentru că aveaţi aceeaşi rochie ca cea a Robertei Anastase, e imposibil să uit momentul, când aţi inaugurat o sală de înot, un bazin de înot la Câmpina, închis ulterior pentru că nu a existat personal, pentru că nu s-a aprobat schema de personal, iar acea bază a rămas închisă.
Elena Udrea: Asta arată incompetenţa autorităţilor publice locale. Când mi se cere să sprijin un proiect cu un an înainte de punerea lui în funcţiune, autoritatea publică locală nu are obligaţia să-mi prezinte şi faptul că are sau nu are angajaţi care să administreze. Eu nu cred în administrarea acestor obiective de către autorităţile publice locale şi de către stat. Eu cred că astfel de obiective trebuie să producă bani şi trebuie administrat de oameni care se pricep, de aceea ar trebui un parteneriat public-privat.
C.D. Dar dumneavoastră rămâneţi în imagine că aţi tăiat panglica, nu primarul, că nici nu ştiu cine e.
E.U. Da, sigur. Şi este o investiţie foarte bună. Din păcate, primarul de acolo trebuie să găsească o soluţie să administreze acel loc, să aducă bani la buget, să asigure locuri de muncă.
C.D. Nu-i puteţi sancţiona?
E.U. De sancţionat nu putem sancţiona. Noi suntem susţinătorii descentralizării (…) Vrem să dăm atribuţii la nivel local, vrem să dăm puteri la nivel local. Din păcate mulţi primar nu sunt în stare să le preia. (…) Aici nu este o încălcare a legii, este o inabilitate şi o dificultate în a lucra cu mediul privat. Ne-am obişnuit ca totul să se întâmple prin autoritatea publică locală. Este o lipsă de competenţă în a gestiona astfel de proiecte. Ceri un bazin şi dovedeşti că ai tinerii care să-l folosească, numărul de copii, condiţiile în care să fie construit…
C.D. Vă întreb şi eu, ce apartenenţă politică avea primarul acela incompetent despre care vorbiţi dumneavoastră.
E.U. N-are nicio relevanţă. Toţi primarii sunt la fel
C.D. Ba are relevanţă, că vin alegerile locale!
E.U. Eu vă pot da exemple de primari care fac aceleaşi greşeli de la toate partidele.

2 Comentarii  

  1. Multi ani le-au trebuit sa recunoasca incompetenta unui primar din randurile lor ! Mai bine mai tarziu decat niciodata !
    Inabilitatea de alucra cu mediul privat o au cei care nu provin din mediul de afaceri privat . Daca n-ai administrat niciodata o afacere cat de mica ,nu poti administra un oras !
    A da putere cuiva care nu stie s-o foloseasca e sinucidere…politica?
    Oare nu gasim un PRIMAR ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare