BREAKING NEWSȘtiri

Tribunalul Prahova a suspendat ordinul Prefecturii prin care Cezar Grama a fost dat afară din Consiliul Local Câmpina

Joi, 5 august, Tribunalul Prahova, secția a II-a de Contencios administrativ, a admis cererea formulată de consilierul municipal câmpinean Cezar Grama (Partidul Verde), prin care acesta solicita instanței, pe de o parte, suspendarea executării ordinului Prefecturii nr. 222/ 05.07.2021, și pe de altă parte, anularea acestui ordin prin care se constata încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier local a lui Grama.

Ordinul Prefecturii și soluția Tribunalului Prahova

Cel mai probabil această nouă fază a litigiului care are la origine decizia Partidului Verde, filiala Prahova, reprezentat de Roxana Gheorghe, de a-i retrage sprijinul politic lui Cezar Grama, va avea ca efect revenirea acestuia în Consiliul Local cel puțin până la judecarea cererii de anulare a ordinului Prefecturii.
Potrivit surselor noastre judiciare, decizia de ieri a Tribunalului Prahova ar putea avea efecte și asupra soluționării sesizării celor opt consilieri locali câmpineni făcută către Prefectură (vezi AICI mai multe detalii), prin care aceștia cereau verificarea legalității unei hotărâri de Consiliu Local ce se referă la ”Aprobarea documentației tehnico-economice (faza SF) și a indicatorilor economici pentru realizarea obiectivului de investiții «Supraveghere video în zonele vulnerabile din municipiul Câmpina»”. Proiectul de hotărâre privind realizarea acestui obiectiv de investiții fusese respins în plenul ședinței din 30 iunie, însă apărea ca aprobat două săptămâni mai târziu prin semnătura secretarului general al Primăriei, Elena Moldoveanu și a consilierului local Costel Filip, președintele de ședință. Cei doi și-au asumat răspunderea aprobării acestei hotărâri argumentând că votul lui Cezar Grama, la data de 30 iunie, nu era valid din punct de vedere juridic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare