Știri

Terapia 3D a scoliozei, disponibilă la Centrul Medical SanConfind

Statisticile arată că România este pe primele locuri în lume, în ceea ce privește frecvența scoliozelor grave la copii. O metodă neinvazivă de tratament a scoliozei este terapia Schroth, disponibilă în cadrul Centrului Medical SanConfind Poiana Câmpina. Scolioza este o afecțiune gravă, care apare îndeosebi la copii și adolescenți. Ea reprezintă o deviere a axului coloanei vertebrale în planurile frontal, sagital și orizontal. În 80% din cazuri, scolioza predomină la adolescenții de sex feminin, iar formele severe apar, în unul din zece cazuri, tot la fete. Boala se evidențiază mai ales în perioada de creștere rapidă din timpul pubertății, dar sunt și cazuri în care aceasta apare mai devreme.
Terapia Schroth este cea mai eficientă metodă de tratament a scoliozei și cuprinde un program de exerciții fizice, concepute special pentru a stopa deviația coloanei vertebrale. Exercițiile se efectuează sub atenta supraveghere a kinetoterapeutului. Scopul terapiei Schroth este îndreptarea coloanei vertebrale prin elongația activă a acesteia, derotarea vertebrelor, prin respirație tridimensională, precum și prin tonifierea și strechingul musculaturii în poziția maximă corectivă. Terapia Schroth are ca obiectiv principal reducerea gradului de scolioză, respectiv încetinirea sau stoparea progresării acesteia până la maturitatea osoasă. De asemenea, terapia Schroth previne o serie de procese degenerative ale diferitelor segmente (cum ar fi mușchii, articulațiile, zonele intervertebrale), ameliorează durerea la nivelul coloanei vertebrale, asigură creșterea capacității cardio-pulmonare și îmbunătățește starea psihică a pacientului.
Acest tip de tratament al scoliozei este indicat pacienților de la varsta de 8 ani, iar durata terapiei este stabilită de către kinetoterapeut. Terapia Schroth trebuie asociată cu purtarea obligatorie a corsetului special pentru corecția scoliozei. 
Terapia Schroth este disponibilă pacienților la Centrul Medical SanConfind Poiana Câmpina. Pentru a se programa, trebuie să acceseze site-ul www.sanconfind.ro la secțiunea BFKT.
Avantajele acestei metode sunt:
– Eficiența rapidă a terapiei, vizibilă în doar câteva săptămâni;
– Învățarea relative rapidă a metodei;
– Posibilitatea continuării terapiei și la domiciliu, cu supraveghere de specialitate, săptămânal.
Obiectivele metodei Schroth sunt:
– Îmbunătăţirea posturii şi aspectului estetic; 
– Stoparea progresiei curburilor; 
– Reducerea semnificativă a curburilor; 
– Îmbunătăţirea capacităţii cardio-pulmonare; 
– Îmbunătăţirea stării psihice a pacientului; 
– Facilitarea corecţiei posturii asimetrice; 
– Obţinerea unei imagini corporale optime; 
– Învăţarea de către pacient a menţinerii posturii corecte pe tot parcursul zilei. 
Cristina Tăbârcă (Radu), kinetoterapeut 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare