Știri

SPORT pe scurt…

Pe 15 august debutează Ligile A şi B
La sediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Prahova a avut loc şedinţa cu delegaţii echipelor participante, în vederea pregătirii noului sezon competiţional. Cu acest prilej s-a stabilit, în afara Ligii A Prahova, componenţa seriilor de la nivelul celui de-al doilea şi al treilea eşalon fotbalistic al judeţului, cât şi data la care vor debuta campionatele judeţene. Astfel, Liga A şi B Prahova vor începe în zilele de 15, 16 şi 17 august, iar ultimul eşalon judeţean, care s-a mărit de la trei la patru serii, va debuta o săptămână mai târziu. Tot în această perioadă este preconizat şi startul Cupei României, faza judeţeană, primele grupări care vor intra în concurs fiind echipele de la nivelul Ligii C Prahova. Pe 6 august, la sediul AJF Prahova, de pe Strada Pielari, nr. 5, va avea loc ultima şedinţă cu delegaţii înaintea debutului viitorului sezon competiţional, prilej cu care se va stabili şi programul exact al noii ediţii de campionat.Deocamdată, din ceea ce am aflat de la conducătorii clubului Unirea s-au stabilit în linii mari doar primele două etape, fiind posibil să mai apară noutăţi printre echipele care se vor alinia la startul întrecerii. Dacă lucrurile rămân neschimbate, primele două etape vor arăta astfel pentru Unirea:
1. CS Floreşti – Unirea Câmpina
2. Unirea Câmpina – Unirea Brebu
Două victorii pentru brezeni
Tehnicianul formaţiei Tricolorul Breaza, Florin Stăncioiu, a comandat pentru elevii săi alte partide amicale în a doua parte a săptămânii trecute.În prima dintre aceste partide, disputată miercuri, Tricolorul Breaza a dispus cu un categoric 5-0 de CS Floreşti, golurile formaţiei din Liga a III-a fiind marcate de Simion (2), Vişan (2) şi Negotei. După numai două zile, brezenii au susţinut o nouă partidă, de această dată în faţa formaţiei secunde a FC Târgovişte. Şi cu acest prilej, elevii lui Stăncioiu s-au impus, dar cu scorul de 2-1, golurile gazdelor fiind semnate de Simion şi Vasilescu.În ambele jocuri, Stăncioiu a rulat întregul lot disponibil.
Începe Cupa României
FRF a stabilit „ţintarul” primei faze a ediţiei 2008 – 2009 a Cupei României, ale cărei meciuri sunt programate mâine, miercuri, 30 iulie, cu începere de la ora 17.30. Astfel, formaţiile prahovene vor juca după cum urmează:
AS Filipeşti – Conpet Ploieşti
Kaproni Boldeşti – Tricolorul BreazaP
etrolul II Ploieşti – Chimia Brazi
Cel mai probabil, ultima partidă nu se va disputa, informaţiile privind continuarea activităţii la „satelitul” Petrolului fiind foarte vagi. Din câte se pare, echipa nu va mai fi înscrisă în campionat, aşa că trupa lui Vali Negoiţă, Chimia Brazi, se va califica direct în faza următoare.
Coruna revine la nivelul seniorilor
Faţă de sezonul precedent, din acest campionat vor participa alte 13 grupări care s-au înfiinţat în această vară. Cu amendamentul că toate team-urile apărute vor fi înscrise în ultimul eşalon fotbalistic judeţean, acestea sunt: Coruna Câmpina, AS Spartacus Filipeşti, CS Şirna, Juventus Călineşti, Montana Valea Doftanei, AS Rachieri, Inter Ciupelniţa, Sporting Dorobanţul Ploieşti, CS Blejoi, FC Ploieşti Vest, AS Baba Ana, Noua Generaţie Brătăşanca şi Steaua Ologeni.

Şi arbitri se pregătesc
Nu numai echipele au intrat în linie dreaptă înaintea unei noi ediţii de campionat, dar şi arbitri. Primul pas va fi susţinerea testelor fizice. Astfel, cei din Liga A se vor prezenta la teste pe data de 2 august, iar ceilalţi, din Ligile B şi C, o săptămână mai târziu. Arbitrii care au absolvit şcoala în primăvară vor susţine aceste probe pe data de 12 august. De asemenea, şefii Comisiei Judeţene de Arbitri au decis să constituie un lot de perspectivă la nivelul Ligii A, format din tineri cu calităţi, care să reprezinte baza de selecţie pentru concursul de promovare în Liga a III-a de anul viitor. Nu în ultimul rând, în toamnă vor debuta cursurile Şcolii de arbitri, la o dată care va fi anunţată din timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare