Știri

Sesiunea de admitere la Şcoala de Poliţie s-a încheiat

Vineri, 3 septembrie, odată cu proba scrisă, s-a încheiat sesiunea de admitere din acest an de la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din localitatea noastră.
Au fost scoase la concurs 1.404 locuri (20 pentru romi), pentru care s-au înscris în primă fază, la inspectoratele judeţene de poliţie, 8.965 candidaţi. Ulterior, la înscrierile propriu-zise de la Şcoala de Poliţie s-au mai prezentat 7.332 candidaţi. În fine, după parcurgerea probelor eliminatorii – proba medicală şi cea fizică – pentru examenul teoretic, care a avut loc vineri, au rămas 4.724 candidaţi (888 fete şi 3.836 băieţi), plus 48 pe locurile destinate romilor.
Dacă în celelalte zile ale acestei campanii de admitere, aglomeraţia din Câmpina parcă nu s-a ridicat, totuşi, la nivelul anilor trecuţi, în schimb, vineri, s-a înregistrat un maxim, mai ales din punct de vedere al traficului rutier. De altfel, centrul Câmpinei a fost aproape paralizat, coloanele de maşini întinzându-se pe ambele sensuri de la Şcoala de Poliţie şi până în zona staţiei Petrom din apropierea Casei Tineretului, iar semafoarele de pe artera principală dovedindu-se incapabile să facă faţă traficului. Candidaţii au susţinut proba scrisă la toate unităţile de învăţământ din Câmpina şi la şcoala generală din Poiana Câmpina. Sâmbătă, au fost afişate rezultatele. Cel mai mare punctaj (85 puncte) a fost obţinut de trei candidaţi, două fete şi un băiat: Eugen Postelnicu (din judeţul Gorj), Elena Geantă (Argeş) şi Carmen Linte (Argeş). Ultimul punctaj cu care s-a intrat (56) a fost obţinut de 107 candidaţi, dar numai 34 dintre ei au fost declaraţi admişi, departajarea făcându-se pe baza mediei de la bacalaureat. În cazul candidaţilor romi, cea mai mare medie a fost 65 de puncte, iar cea mai mică – 44 de puncte.
Până astăzi (marţi), la ora 12.00, candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţii, iar mâine vor fi afişate rezultatele finale. Candidaţii declaraţi admişi se vor prezenta la Şcoala de Poliţie duminică, 12 septembrie, iar luni vor începe cursurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare