Știri

Secretarul Paul Moldoveanu este nemulţumit de magistraţi

„Pregătirea tehnică a alegerilor locale – a spus secretarul municipiului Câmpina, Paul Moldoveanu – a intrat în linie dreaptă. S-au realizat numerotarea şi delimitarea secţiilor de votare. Faţă de ultimele alegeri avem 23 de secţii, pentru că nu vor mai fi secţii de votare în spitale”. Administraţia locală a stabilit sediul Biroului Electoral Local în clădirea din spatele Primăriei, acolo unde a funcţionat până de curând Direcţia Economică, sediul fiind pus la punct pentru începerea acestei activităţi. Lovitura acestor alegeri a venit odată cu noile modificări ale prevederilor legale, prin care se va putea vota cu… cărţile de identitate, după ce luni întregi s-a vorbit că se va vota numai cu cartea de alegător!
„Vrem oameni de calitate pentru că vor fi alegeri foarte grele”
Paul Moldoveanu a vorbit despre importanţa acestor alegeri şi despre necesitatea unor oameni de calitate în funcţiile de preşedinţi şi locţiitori ai secţiilor de votare. „Se află în derulare – a spus Moldoveanu – procesul de selecţie pentru preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare, care vor fi traşi la sorţi. Vrem oameni de calitate pentru că vor fi alegeri foarte grele. Pentru prima dată vor fi patru buletine de vot, patru urne, patru procese verbale şi aşa mai departe. Vor exista buletine de vot pentru primar, consilierii locali, consilierii judeţeni şi preşedintele Consiliului Judeţean. Sincer, ne e frică să nu pătrundă oameni care nu se pricep şi astfel să ne creeze dificultăţi”.
„Magistraţii refuză să vină la circumscripţii”
Sâmbătă, la Tribunalul Prahova a avut loc tragerea la sorţi pentru alegerea preşedintelui Biroului Electoral Local, legea prevăzând obligativitatea ca în această funcţie să fie desemnat un magistrat. Numai că, magistraţii nu par prea entuziasmaţi de ideea conducerii unui birou electoral. Acesta este şi principalul motiv al nemulţumirii secretarul Paul Moldoveanu: „Sunt nemulţumit de magistraţii care refuză să conducă aceste circumscripţii. Probabil le este foarte greu şi nu mai au nici motivaţia financiară pe care o aveau la începutul anilor ‘90, pentru că salariile lor sunt acum considerabile”.

Alina Şerbănescu, preşedintele Biroului Electoral

Sâmbătă, la Tribunalul Prahova a avut loc tragerea la sorţi pentru alegerea preşedintelui Biroului Electoral Municipal. Sorţii au decis ca această funcţie să fie ocupată de judecătorul Alina Şerbănescu, de la Judecătoria Câmpina. În acelaşi timp, vicepreşedintele Biroului Electoral Municipal a fost ales secretarul municipiului, Paul Moldoveanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare