Știri

Se împart funcţiile!

Radu Oprea – favorit la Prefectură. Horaţiu Zăgan – director în Ministerul Economiei? Marian Nistor – şef la OJPC?
Radu Oprea (PSD) este favorit pentru a fi noul prefect al judeţului Prahova. Are cele mai mari şanse din dintre toţi cei ce formează echipa restrânsă de candidaţi pentru Prefectură: Georgică Diaconu şi Augustin Mitu. Cele două partide aflate la guvernare (PD-L şi PSD) îşi împart de la începutul anului funcţiile de secretari de stat, de prefecţi, subprefecţi şi directori de direcţii deconcentrate. Conform algoritmului stabilit de coaliţia de guvernământ, funcţia de prefect revine partidului care deţine şi preşedinţia Consiliului Judeţean, iar în Prahova, PSD este formaţiunea politică “norocoasă”. Interesant este faptul că, la nivelul judeţului, PD-L a avut cele mai bune rezultate atât la alegerile locale, cât şi la cele parlamentare. Aşadar, într-un judeţ unde PD-L a câştigat alegerile, PSD conduce prin cele mai importante funcţii (prefect şi preşedinte CJ). Revenind la funcţia de prefect, Radu Oprea a fost propus iniţial pentru funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Române de Investiţii Străine, dar ulterior a devenit favorit pentru Prefectură, în vreme ce Georgică Diaconu, fost prefect al judeţului, pare a fi redirecţionat către o funcţie de secretar de stat. De altfel, un alt “contracandidat” – Augustin Mitu – a fost anunţat oficial ca secretar de stat în Ministerul Educaţiei.Radu Oprea a candidat la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008 în Colegiul 9, a luat 5.900 de voturi şi a pierdut în faţa lui George Ionescu (PD-L). Este unul din cei doi copii ai lui Nicolae Oprea, fostul viceprimar al Ploieştiului, în prezent consilier judeţean. Radu Oprea este de profesie inginer mecanic, este unul dintre fondatorii grupului de firme Urban, este căsătorit şi are un copil. La doar 38 de ani, Radu Oprea ar putea fi cel mai tânăr prefect al Prahovei.
Horaţiu Zăgan, consilierul câmpinean, director adjunct la Floricon Salub, a candidat pentru un loc de deputat în Colegiul 2 Câmpina, pierzând în faţa lui Florin Anghel. Acum, Zăgan e în cărţi pentru o funcţie de director al Direcţiei de Energie din Ministerul Economiei, o funcţie importantă, dar şi generatoare de multă bătaie de cap. Chestionat asupra acestei posibilităţi, Horaţiu Zăgan ne-a declarat: “Nu am avut nici o discuţie în acest sens, iar tot ce ştiu este ceea ce a apărut în presă”.
Marian Nistor, consilier local PD-L şi şef al Serviciului Pieţei, este propunerea PD-L pentru funcţia de şef al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Prahova, funcţie pentru care s-a aflat în cărţi, în urmă cu patru ani, şi Georgică Severin, cel care la acel moment pierdea la mustaţă un post de senator.Ce va fi până la urmă… vom vedea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare