Știri

Se caută 24 de tineri voluntari pentru un curs de Management al proiectelor sociale

Educația și implicarea în comunitate sunt două dintre elementele cheie care definesc demersurile echipei Fundației Romanian Angel Appeal.
Și pentru că ne dorim să implicăm cât mai mult tinerii în rezolvarea unor probleme care afectează o parte a comunității în care aceștia trăiesc, în perioada 31 iulie 2018 – 7 august 2018, vom selecta 24 de voluntari cu care să pornim la drum într-un alt proiect.
Cei 24 de voluntari vor participa, în perioada 20-22 august, la un curs de Management al proiectelor sociale (Young Skills), ce va fi urmat de o competiție de proiecte. Cursul, care va avea o durată de 3 zile (09:00-18:00), va cuprinde informații despre elementele unui proiect, atragere de resurse, abilități de lucru în echipa și de comunicare.
Perioada de înscriere la curs este în intervalul 31 iulie – 5 august, urmând ca în data de 7 august, să anunțăm cele 24 de persoane selectate în vederea participării la curs.


Pentru a aplica, voluntarii vor completa un formular de înscriere, disponibil accesând acest link, în care vor prezenta motivația de a se înscrie la curs. Punctele urmărite și punctate vor fi coerența în exprimare, gândirea constructivă, ideile pertinente și sustenabile. De asemenea, participarea la concursul de ciclism caritabil Câmpina Open MTB va reprezenta un avantaj în procesul de selecție.
Pe durata cursului și după finalizarea acestuia, voluntarii, împărțiți în echipe, vor identifica și dezvolta mai multe idei de proiect, cu impact în comunitate, fie în Câmpina, fie în împrejurimi. În urma cursului și a ideilor propuse de fiecare echipă, trei dintre proiectele propuse vor fi selectate, pentru a fi finanțate și ulterior, implementate cu ajutorul echipei RAA. Selecția proiectelor se va realiza printr-un sistem de vot care să cuprindă atât voturile organizatorilor, cât și pe cele ale participanților la curs.
Direcțiile nevoii sau cauzei identificate de fiecare echipă nu trebuie neapărat să corespundă cauzelor și direcțiilor de proiecte susținute de Fundația Romanian Angel Appeal, condiția fiind ca proiectul să aducă plus valoare socială și să ajute o comunitate, nu cazuri individuale. Bugetul fiecărui proiect finanțat va fi de cca 1000 RON, din care 700 lei vor fi alocați de către Fundația RAA, iar pentru restul de 300 lei, fiecare echipă va trebui să gândească un eveniment sau o activitate de fundraising, prin care, pe lângă atingerea bugetului de 1000 RON.
Fondurile pentru organizarea cursului și finanțarea miniproiectelor comunitare au fost strânse de membrii echipei RAA, prin Galantom, în urma participării a trei voluntari la Marathon des Sables Peru 2017, participare susținută de Lem’s, Omnitime și Biriș Goran.
Cei interesați se pot înscrie la curs accesând următorul link:
Persoană de contact:
Vlad Anghel
0766.471.482 | vlad.anghel@raa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare