Știri

Schimbarea schimbării la PSD Câmpina


Organizaţia Municipală a PSD este plină de surprize şi de schimbări de situaţii. Dacă până acum o lună, lucrurile păreau clare şi aşezate în matca lor, iar actualul lider al social-democraţilor câmpineni, viceprimarul Ion Dragomir, era prezumat că va candida şi  va câştiga şefia organizaţiei, nu mult după aceea, lucrurile s-au schimbat şi iar s-au schimbat (după cum ele au fost gândite şi răzgândite), în aşa fel încât cel care a fost “cumva” a devenit “altcumva”, iar cel cunoscut, în mod surprinzător, ca fiind “altcumva” a ales să redevină “cumva”. În politică (mai ales în cea dâmboviţeană), nicio schimbare nu trebuie să ne mire, dar parcă la PSD Câmpina ele au fost prea multe pentru o perioadă atât de scurtă, şi prea cu reveniri spectaculoase de acţiuni în punctul lor iniţial. Aceste reveniri ale lucrurilor ştiute, la fel de spectaculoase precum schimbările lor imprevizibile, nu fac totuşi casă bună cu importanţa unor alegeri, cu viaţa internă de partid a organizaţiei PSD Câmpina, cea mai numeroasă şi mai puternică din oraş în acest moment. Cu doar câteva zile în urmă, era cunoscută o singură candidatură la funcţia supremă în partid, cea a senatorului Georgică Severin. “Nu ţin neapărat să fiu preşedinte cu orice preţ. Vom purta discuţii în acest sens la nivelul conducerii organizaţiei noastre, iar dacă se va hotărî să nu candidez, nu voi candida. Ştiu că senatorul Severin şi-a exprimat dorinţa de a candida, iar eu îi respect dorinţa şi chiar îl apreciez pentru acest gest. În altă ordine de idei, nu vreau să fiu contracandidatul său, de aceea vă spun că, dacă va candida senatorul Severin, eu nu voi candida. Şi, în plus, consider că nu ar strica să fac un pas înapoi şi să-i las pe alţii, mai tineri, să se afirme şi să arate ce pot face în conducerea organizaţiei. Oricum, voi rămâne în organizaţie şi o voi sprijini cât voi putea, astfel încât, în următorul mandat, ea să devină şi mai puternică”, ne-a declarat Ion Dragomir, într-una din zilele trecute. La o zi după aceea, contactat telefonic, Georgică Severin nu ne-a dat un răspuns tranşant, dar a lăsat să se înţeleagă faptul că îşi doreşte funcţia: “Este posibil să candidez pentru funcţia de preşedinte, funcţie la care poate candida, de altfel, orice membru al organizaţiei noastre, pentru că suntem un partid democratic. Am auzit că actualul preşedinte Ion Dragomir nu ar mai vrea să candideze pentru şefia PSD Câmpina, dar mai mult de atât nu am ce să vă zic. Nu vreau să comentez pe marginea candidaturii mele, aşteptaţi ziua alegerilor, că nu mai e mult până atunci.” 
Între timp, lucrurile au luat o altă turnură, cea pe care ar fi trebuit să meargă de la început, şi nu a mai fost nevoie să aşteptăm ziua alegerilor pentru a se lămuri cine va candida la funcţia supremă în partidul social-democraţilor câmpineni. Pentru că PSD Câmpina şi-a schimbat data alegerilor, dar şi candidaţii la funcţia supremă, producându-se o rocadă a principalilor candidaţi. Astfel, cu o zi înaintea datei anuntate iniţial pentru alegerea unei noi conduceri, 15 martie, viceprimarul Ion Dragomir a declarat presei că “alegerile vor fi amânate pentru 27 martie, întrucât dacă le-am fi organizat pe 15 martie, la şedinţa de alegeri nu ne-ar fi putut onora cu prezenţa domnul Mircea Cosma, preşedintele PSD Prahova, lucru la care ţineam foarte mult. Programul său de lucru nu-i permite să vină la Câmpina în ziua amintită. Pentru că, în următoarele zile, şi programul senatorului Georgică Severin este foarte încărcat, ne-am gândit să organizăm alegerile pe 27 martie, deoarece este o dată care convine tuturor invitaţilor şi candidaţilor.” Dacă, pe 14 martie, se ştia că singurul candidat pentru funcţia supremă în PSD Câmpina este senatorul Georgică Severin, actualul preşedinte, Ion Dragomir, declarând, în mai multe rânduri, că nu-şi va mai depune candidatura, o zi mai târziu lucrurile aveau să se schimbe. În şedinţa Biroului Executiv al PSD Câmpina din 15 martie, Ion Dragomir a declarat că va candida pentru un nou mandat de preşedinte, schimbându-şi total declaraţiile făcute cu numai câteva zile în urmă. Senatorul Georgică Severin s-a retras din cursă, declarând că “programul nu-mi permite să mă ocup aşa cum ar trebui de organizaţia locală. Am primit noi însărcinări de la preşedintele partidului, premierul Victor Ponta, şi după primirea acestora, mi-am dat seama că nu mai am timpul fizic necesar pentru a conduce PSD Câmpina. Nu vreau să mă apuc de mai multe lucruri, pentru că nu le voi putea face  bine pe toate.” Astfel, s-a ajuns la situaţia iniţială, în care Ion Dragomir (care, până la urmă, a rămas consecvent, căci a declarat că nu mai candidează doar dacă îl are pe Severin contracandidat), redevine principalul pretendent la funcţia de preşedinte al PSD Câmpina, el având toate şansele să mai câştige şefia social-democraţilor câmpineni pentru încă un mandat. A.N.

Un comentariu

  1. o sa faca fix la fel ca si pnl, lista unica vot in unanimitate, diferenta ar fi ca astia nu au Briciu lor:)))) o sa iasa mai urat ca la pnl asta e clar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare