Știri

Scandal în Consiliul Local Câmpina

Dilema unor reprezentanţi ai actualei administraţii locale seamănă puţin cu cea nutrită de reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale de la Bucureşti. Mai simplu şi mai direct spus, dilema primarului nostru cel cumsecade, Horia Tiseanu, seamănă (olecuţică măcar), cu dilema preşedintelui nostru cel jucător, Traian Băsescu. Acuma, presupunem şi noi că ar fi “în cestiune” niscaiva dileme, dar dacă n-or sta în dilemă capul oraşului şi capul ţării, nişte trăiri lăntrice răvăşitoare tot îi bântuie de la o vreme. Care au toate un numitor comun: Puterea.
Acum o lună, Tiseanu s-a ales, pentru a treia oară consecutiv, primar al Câmpinei. Fruntea oraşului, cum ar veni. Ca să-şi dea seama, zilele trecute, că “frunţile întunecate” ale noii majorităţi din Consiliul Local îi trântesc fără jenă proiectele de hotărâri, dovedindu-i că este jupân numai în Primărie, dar cum a ieşit din curtea executivului local, există un jupân mai mare ca el, viceprimarul Ion Dragomir, şeful actualei majorităţi din legislativul municipal. De aia ne-a trecut prin cap că o trăi edilul nostru cel cumsecade următoarea dilemă: “Cum naiba e subalternul meu în Primărie, dar, în afara ei, e peste mine !?”. Şi fiindcă ne-a trecut nouă prin cap chestia asta, ne gândim că musai i-a trecut prin cap şi domnului primar. Că doar de aia e fruntea oraşului: să-i treacă prin cap toate problemele importante ale urbei. Iar dacă nici aceasta nu e o problemă importantă pentru Câmpina (Tiseanu cu puterea în mâinile sale, Tiseanu cu puterea în mâinile altora), atunci nu mai ştim ce să mai zicem.
Puţin după alegerea lui Tiseanu ca primar, de prea mult jucat, preşedintele Băsescu a fost puţin suspendat.  Nu prea ar fi vrut să se întoarcă la popor, aşa cum îi plăcea lui să se împăuneze în vremuri apuse irecuperabil (mare democrat şi Băse al nostru, …  mai mult al lui), însă a fost obligat de “frunţile întunecate” ale noii majorităţi din Parlamentul României. Aşa că s-a întors, duminica trecută, la popor. Iar poporul votant s-a întors şi el la Băselu. Cu spatele. Ca să nu i se uite numele prezidentului (format din derivarea unui cuvânt din spate), şi să nu uite nici preşedintele  că 86 la 14 reprezintă, oricum ai lua-o, un scor umilitor în baschet, ca şi în alte sporturi cu scoruri mari. “Cum, p…m… (poporul meu – n.red.)”, şi-o fi zis în barbă Băselu, “eu sunt preşedinte jucător, dar când mi-e lumea mai dragă, mi se ia jucăria”. Cu siguranţă,  mentorul Băse, în dilema sa, nu a inflenţat dilema discipolului său Tisi, nici măcar nu i-a cunoscut-o, dar trebuie să recunoaşteţi, cele două dileme seamănă foarte mult între ele.
Cu trei zile înaintea referendumului de demitere a lui Băselu, cel care conduce destinele Câmpinei, din 2004 încoace, a ajuns să plece  cu capul plecat de la recenta şedinţă a Consiliului Local. Primarul Horia Tiseanu, cu toate încercările sale, nu a reuşit să închege, la începutul acestui mandat, o majoritate în Consiliul Local, lucru reuşit de alianţa politică încheiată de către USL (opt consilieri; cinci social-democraţi plus trei liberali) şi PP-DD (patru consilieri). Astfel, deşi deţine şefia executivului câmpinean, PDL Câmpina, cu cei şapte consilieri municipali ai săi, este obligată să facă opoziţie în legislativul municipal.
La începutul primei şedinţe ordinare a Consiliului Local, viceprimarul Ion Dragomir a luat cuvântul şi l-a criticat aspru pe şeful său din primărie, pentru că a încheiat cu televiziunea Valea Prahovei TV un contract de difuzare a şedintelor de Consiliu Local (2000 de lei pentru o  şedinţă ordinară; 1500 de lei, şedinţa extraordinară), fără să consulte legislativul municipal. “Am spus, încă de la începutul mandatului meu, că voi fi foarte atent cum se cheltuieşte banul public in Primărie, şi mă voi ţine de cuvânt. Ne-aţi ignorat total, deşi trebuia să ne consultaţi. Trebuia să faceţi o selecţie de oferte, ca să vedem dacă nu puteam găsi o televiziune care să ceară mai puţini bani pentru a înregistra şi a transmite întâlnirile noastre. Ţin minte că, ani de zile, fosta televiziune locală ne televiza şedinţele  gratis”, l-a săgetat Dragomir pe Tiseanu.
“Trebuie să vă amintesc că nu aţi câştigat puterea, voi, cei de la USL, ci aţi reuşit să formaţi o majoritate în Consiliul Local numai ajutaţi de cei de la PP-DD. Nu mă siliţi să spun mai multe despre cum aţi reuşit să formaţi această alianţă”, i-a replicat primarul adjunctului său din Primărie.
Şi contrele primilor doi demnitari câmpineni au continuat pe tot parcursul şedintei. Cele mai importante proiecte iniţiate de primar şi de consilierii pedelişti au fost respinse, în maniera în care PDL a acţionat în mandatul trecut, spre marea dezamăgire a lui Horia Tiseanu, căruia nici acum probabil nu-i vine a crede că nu mai poate face jocurile în legislativul municipal, chiar dacă deţine şefia executivului local.  (A.N.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare