Știri

Săptămâna Altfel sau timpul liber din programa şcolară

De câţiva ani, în fiecare primăvară, Ministerul Educaţiei a introdus în programa de învăţământ, Săptămâna Altfel, dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, pe parcursul căreia elevii, de la şcoala primară şi până la liceu, participă la diverse activităţi educative, altele decât cele prevăzute în orar. De la an la an, Săptămâna Altfel se dovedeşte a fi atât pentru copii cât şi pentru dascălii lor, o adevărată încântare şi o reală ocazie de stimulare a cunoaşterii, schimbului cultural şi chiar a destinderii într-un program educaţional din ce  în ce mai stufos şi mai obositor.
Spectacolele de teatru, vizitele la biblioteci şi muzee, activităţile umanitare şi de ecologie, excursiile în locuri fascinante din ţară ori din străinătate (anul trecut, 30 de liceeni câmpineni au vizitat Veneţia), sunt numai câteva exemple de activităţi puse la cale de conducerile şcolilor, în bună înţelegere cu asociaţiile de părinţi.
Dincolo de cheltuiala suplimentară suportată tot mai greu de multe familii (nu trebuie să uităm că există familii cu doi, trei copii aflaţi pe băncile şcolii), Săptămâna Altfel rămâne pentru elevi timpul frumos din programa şcolară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare