Știri

Rezervişti militari germani în vizită la Câmpina

Săptămâna trecută, municipiul Câmpina a avut ca oaspeţi opt militari germani, reprezentanţi ai Asociaţiei Rezerviştilor din Achern, landul Baden-Wurtenberg. Ei au răspuns la invitaţia Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Câmpina, al cărei preşedinte este consilierul local Marian Dulă, colonel în rezervă. Acesta a fost invitat să participe, la începutul lunii iulie 2011, la un concurs aplicativ militar, organizat de către preşedintele asociaţiei germane din Achern, plutonierul major Thomas Rest, motiv pentru care i-a invitat la rândul său în România, în numele asociaţiei române.
Rezerviştii germani au fost primiţi la Primăria Câmpina, oficiile de gazdă fiind făcute de către secretarul Paul Moldoveanu, deoarece primarul Horia Tiseanu şi viceprimarul Ion Dragomir se aflau pe teritoriul Spaniei, într-o vizită profesională. Alături de secretarul Primăriei, oaspeţii au fost întâmpinaţi şi de consilierii Lucian Cercel, Viorel Bondoc, ambii ofiţeri de armată în rezervă, consilierul dr. Călin Tiu, membru în cadrul Asociaţiei Medicilor Militari în Rezervă cât şi de directorul Poliţiei Locale, Carmen Gheorghe.
Vizitele reciproce ale celor două asociaţii de militari rezervişti au la bază un schimb de experienţă şi cunoaşterea unor obiective, mai mult sau mai puţin cu specific turistic. Astfel, rezerviştii germani au vizitat Castelul Peleş, Centrul Jandarmeriei Montane din Sinaia, capitala Bucureşti şi oraşele Ploieşti, Braşov şi Bran. Aceste acţiuni se doresc a deveni o tradiţie între cele două asociaţii de rezervişti militari, români şi germani, anihilând în totalitate statutul de inamici pe care l-ar fi avut în urmă cu 68 de ani, când armatele ţării noastre şi ale Germaniei se aflau în război. (Carmen Negreu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare