Știri

Revelion 2012: muzică disco, Elena Gheorghe şi formaţia VH2

Ca desfăşurare în timp şi ca număr de artişti implicaţi, apropiatul spectacol de Revelion nu va avea amploarea celor de acum doi-trei ani. Bineînţeles, nici bugetul său nu va fi acelaşi. Chiar dacă reprezentanţii administraţiei Tiseanu nu recunosc acest lucru (sau îl recunosc cu jumătate de gură), criza a lovit puternic şi oraşul de la poalele Muscelului, iar  bugetul Câmpinei a fost sensibil subţiat din cauza masivele disponibilizări de personal şi a declinului unor importante societăţi comerciale locale. Austeritatea bugetară impusă de actualii guvernanţi de la Bucureşti a subţiat sensibil bugetul municipiului şi, prin urmare, fondurile alocate  pentru susţinerea financiară a unor manifestări cultural-artistice au scăzut. Dovadă stă şi evoluţia bugetului spectacolului muzical în aer liber de la cumpăna anilor.
Revelioanele stradale organizate de municipalitate la finele anilor 2007 şi 2008 au avut parte de bugete importante, de peste două miliarde de lei vechi. Apoi, bugetele au început să scadă semnificativ, astfel încât, anul acesta, Revelionul a primit din partea Consiliului Local puţin peste un miliard de lei vechi (circa 113.000 lei). Dacă în alţi ani, spectacolul începea devreme, pe la orele 18.00, anul acesta el va începe la ora 21.00. 
Autorităţile locale, pe motivul că “oricum, lumea se strângea după ora 20.00” (ceea ce este adevărat), au hotărât ca luminile rampei pentru spectacolul apropiatului Revelion să fie aprinse la ora 21.00, când un cunoscut DJ va mixa muzică disco pentru tinerii doritori să danseze la acea oră, la intersecţia bulevardelor Carol I şi Culturii. De la ora 22.00, va avea loc un minirecital Elena Gheorghe, care s-a recuperat foarte bine şi rapid după ce, pe 10 decembrie, a născut un băieţel. La ora 23.00, pe scenă vor urca membrii trupei VH2, cei care au cântat, în 2010, la deschiderea concertului lui Elton John de la Bucureşti. Din componenţa formaţiei fac parte nume cunoscute în muzica românească, precum Mihai Pocorschi şi Gabriel Cotabiţă (fondatorii grupului). La miezul-nopţii, pentru 15 minute, un spectaculos foc de artificii va încălzi sufletele celor prezenţi şi le va amorţi, desigur, gâturile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare