Știri

Retrospectiva sportivă a anului 2008

Ianuarie
Prima acţiune sportivă a anului s-a petrecut pe data de 10, atunci când la stadionul “Poiana” a avut loc reunirea lotului. Au urmat şi primele jocuri de verificare: 2-0 (Baia, Jecu), 0-1, 2-0 (Baia, Căldăroiu) cu Tricolorul Breaza. Antrenorul Municipalului, Imilian Şerbănică, suferea un preinfarct, astfel încât preşedintele Chiţu a trebuit să caute antrenor. Iar în vreme ce Ştefan Nanu era aşteptat să semneze un nou angajament cu Municipalul, acesta se înţelegea cu Inter Gaz. În toată această perioadă, secundul Cristian Dumitru s-a ocupat de pregătirea formaţiei. Atacantul Municipalului, Eduard Bica, era selecţionat la echipa naţională de juniori şi participa la o dublă partidă amicală cu Israelul în deplasare. Pe data de 12 se reunea şi lotul formaţiei Unirea, iar în primul amical pierdea la limită, 0-1, cu Chimia Brazi. Tot pe 12 avea loc o competiţie de tenis de masă, Cupa “EdilConst”.
Februarie

Preşedintele Chiţu reuşea aducerea unui antrenor cu nume, Gabriel Stan. Acesta debuta cu o victorie în amicalul cu FC Filipeşti, scor 4-2. Plecarea sa intempestivă ducea la sosirea lui Vasile Cosarek pe banca tehnică a FCM-ului. Eduard Bica îşi continuă traseul la naţionala de juniori, participând la un meci amical în Italia. La Brebu avea loc un triunghiular caritabil între formaţiile Cheile Doftanei, Unirea Brebu şi Unirea Câmpina, pentru strângerea de fonduri pentru fotbalistul Cătălin Tănase, internat după un accident în care îşi pierduse viaţa colegul său, Daniel Chiriac. Pe data de 18, la sediul AJF avea loc obişnuita şedinţă pentru pregătirea returului. Pe data de 24, la Cupa de Primăvară la tenis de masă, Andrei Mostovoi obţinea locul al doilea. În această lună avea loc mai multe partide amicale. FCM Câmpina – 4-2 cu FC Filipeşti, 1-1 cu Chimia Craiova, 3-2 cu FC Filipeşti, 0-2 cu Petrolul Ploieşti, 2-0 cu FC 1 Decembrie, 2-0 cu CS Otopeni, 2-3 cu FCM Târgovişte. Unirea Câmpina – 0-2 cu Tricolorul Breaza, 5-3 cu Cheile Doftanei Brebu, 0-6 cu Chimia Brazi, 2-4 cu CS Cornu, şi 1-6 cu FC Filipeşti.
Martie
FCM Câmpina începea un retur de foc. 0-1 cu Concordia Chiajna, 0-0 cu CSM Focşani, 1-0 cu Delta Tulcea, 1-4 cu Forex Braşov şi 0-2 cu Dunărea Giurgiu, imediat după acest meci Vasile Cosarek fiind înlocuit cu Petre Gigiu. Pe data de 28,naţionala feminină începea un stagiu de pregătire la Câmpina. La rândul ei, Unirea Câmpina începea sezonul oficial cu o victorie cu 2-0 în faţa formaţiei Cheile Doftanei Brebu, în cadrul Cupei României. Apoi, în campionat au urmat 0-2 cu CS Brazi, 3-2 cu AS Văleni, 0-2 cu Petrotrans, 1-3 cu Caraimanul Buşteni. La nivelul juniorilor, formaţia Coruna, antrenor Roberto Opaţchi, disputa un amical de lux la Bucureşti, cu Steaua, scor 3-6. La atletism, sportivii pregătiţi de Nicolae Pavel obţineau o serie de rezultate deosebite: Eliza Toader, locul I la juniori I la aruncarea suliţei, Cristina Movileanu, locul I la juniori II la aruncarea suliţei, Alexandru Călinoiu, locul I la juniori II la aruncarea suliţei. La tenis de masă, în cadrul Campionatului Judeţean, Energy realiza rezultatele:6-5 cu Şoimii Dinamo Ploieşti, 3-6 cu TC Filipeştii de Târg, 6-1cu Tinereţea Izvoarele.
Aprilie
Pe data de 15, jucătorul italian Marco Delvecchio poposea la Câmpina la invitaţia conaţionalului său Jonathan Fischoff, preparatorul fizic al Municipalului. Echipa lui Gigiu continua lupta pentru supravieţuire. 1-0 cu Inter Gaz, 2-1 cu Progresul Bucureşti, 1-0 cu FC Săcele, 2-1 cu FCM Bacău, 0-2 cu Prefab Modelu şi 1-1 cu FC Braşov. La rândul său, Unirea continua disputa în Liga A Prahova: 0-5 cu Petrolul Teleajen, 2-0 cu Gloria Vâlcăneşti, 3-3 cu Progresul Bucov, 0-2 cu Voinţa Gornet, 2-1 cu Unirea Călineşti, 0-3 cu Avântul Măneciu. În Cupa României, Unirea învingea la loviturile de departajare pe CS Floreşti cu 5-4. În perioada 5 – 19 aprilie, Coruna organiza competiţia “Vreau să fiu mare vedetă”, cu scopul declarat de a depista noi talente printre copii din Câmpina şi împrejurimi. La finalul lunii absolveau o nouă promoţie de antrenori, printre care se aflau Cristian Dumitru, Marius Pălănceanu sau Alin Postolache. La tenis de masă, Energy obţinea rezultatele: 1-6 cu Alex Color Ploieşti, 6-5 cu Tel George Ploieşti.
Mai

FCM Câmpina a reuşit salvarea de la retrogradare, un obiectiv pe care puţini mai credeau că se poate îndeplini – 2-0 cu FC Botoşani, 0-1 cu Petrolul Ploieşti, 1-1 cu Sportul Studenţesc, 2-1 cu Dinamo II Bucureşti, 1-1 cu CS Otopeni şi 1-2 cu Dunărea Galaţi. Şi Unirea obţinea dreptul a de rămâne în Liga A Prahova – 0-0 cu Intersport Plopeni, 1-4 cu Petrolul Ploieşti, 2-0 cu Cheile Doftanei Brebu, 1-2 cu CS Ceptura, 3-1 cu CS Floreşti. Câmpina găzduia o nouă ediţie a Cupei Internaţionale la arte marţiale. În fine, stadionul “Poiana” era desemnat de FRF drept gazdă a unuia dintre turneele de calificare pentru liga secundă.
Iunie
Preşedintele FCM Câmpina, Dan Ştefan Chiţu, era prezent în Elveţia la turneul final al Campionatului European, acolo unde făcea parte din delegaţia oficială a echipei Naţionale, în calitate de membru al Comitetului Executiv al FRF. În zilele de 3 şi 5, stadionul “Poiana” găzduia o dublă partidă amicală la nivelul juniorilor de 17 ani între România şi Elveţia. Pe data de 8 avea loc Cupa Municipiului Câmpina la motocros. Spre finalul lunii se reuneau loturile celor două formaţii de fotbal din Câmpina – Municipalul pe 26, iar Unirea pe 28.
Iulie

Municipalul începea seria partidelor de verificare, în ciuda semnalelor proaste privind asigurarea finanţării din partea administraţiei locale. 4-0 cu Tricolorul Breaza, 3-1 cu CS Floreşti, 3-0 cu Chimia Brazi şi obişnuitul cantonament. Urmau 2-1 cu Tricolorul Breaza, 1-0 cu FCM Târgovişte, 1-0 cu Dacia Mioveni. În acest timp, Dan Ştefan Chiţu anunţa, într-o conferinţă de presă, că a decis să semneze un contract de preşedinte cu CSM Ploieşti, grupare nou promovată în eşalonul secund. Unirea începea seria amicalelor cu o înfrângere – 0-3 cu Tricolorul Breaza, urmată de 2-3 cu CS Floreşti, 1-3 cu Intersport Plopeni, 0-4 cu Chimia Brazi. Coruna îl coopta pe Alin Postolache în colectivul de antrenori. Atleta Cristina Movileanu de la Secţia de sport a Grupului Şcolar Petrol, antrenor coordonator Nicolae Pavel, obţinea titlul de campioană naţională la aruncarea suliţei, la juniori II. Luna se încheia cu momentul culminant al anului sportiv – desfiinţarea echipei de fotbal după ce Consiliul Local refuzase continuarea finanţării. Astfel, peste opt decenii de istorie erau şterse cu buretele!
August

Pe data de 2 avea loc ultimul meci amical al FCM-ului, 2-1 cu FCM Târgovişte. Apoi, în ultimul moment, aşteptând o revenire a autorităţilor, preşedintele Chiţu a decis înscrierea echipei în Liga a III-a. Cum aleşii locali nu au mai dat nici un semn de viaţă, după două etape în care a jucat cu juniorii – 0-8 cu CS Ovidiu şi 0-5 cu CS Eforie, FCM Câmpina îşi anunţa retragerea. Preşedintele Chiţu declara: “Tiseanu este groparul fotbalului câmpinean!” Unirea începea luna în cantonament, disputând mai multe meciuri amicale – 1-1 şi 4-0 cu Cheile Doftanei Brebu, 0-0 cu Petrolul Teleajen. Campionatul era început în forţă: 3-2 cu CS Floreşti, în deplasare. Urmau 0-0 cu Unirea Brebu şi 3-4 cu Voinţa Bălţeşti. Atleta Eliza Toader devenea campioană naţională de juniori I la aruncarea suliţei. Ciprian Marianov participa la etapa Campionatului Naţional de Motocros de la Lupeni, unde obţinea locul al III-lea. În fine, Roxana Bănăseanu devenea primul arbitru femeie din Câmpina, care a ajuns în loturile republicane.
Septembrie

Unirea îşi continua parcursul în campionat: 0-1 cu Petrolul, 1-4 cu Petrolul Teleajen, 6-0 cu Progresul Aluniş, 3-4 cu Caraimanul Buşteni, 2-1 cu CS Băneşti, 0-3 cu Avântul Măneciu. La rândul său, clubul Coruna, condus de Virgil Guran, se înscria în Campionatul Judeţean de juniori cu două echipe conduse de Roberto Opaţchi şi Alin Postolache. În primul lor joc oficial, puştii lui Opaţchi învingeau la Ariceşti, pe Viitorul cu 5-4. Pentru juniorii pregătiţi de Opaţchi urmau 2-2 cu Gloria Vâlcăneşti, 1-2 cu Viitorul Olteni. Şi grupa condusă de Alin Postolache a avut un parcurs bun, începând în forţă cu o victorie la scor: 22-0 cu CS Brazi, În paralel, clubul Coruna organiza o amplă acţiune de selecţie. Fundaţia Zamolxes organiza “Săptămâna sportului pentru toţi”.
Octombrie

Unirea trecea prin cea mai grea lună din acest an. După 1-2 cu Intersport Plopeni şi 1-3 cu Cheile Doftanei Brebu, antrenorul formaţiei Unirea, Marius Pălănceanu, alegea să demisioneze. Paradoxal, înfrângerea de la Brebu a însemnat primul meci în faţa propriilor suporteri pentru Mircea Hagianu, care preluase conducerea tehnică a formaţiei Cheile Doftanei Brebu. La următorul meci, Unirea învingea cu 2-1 pe CS Brazi, iar după un nou succes cu 2-1 în faţa formaţiei Petrotrans Ploieşti, Pălănceanu decidea să revină pe banca tehnică a acestei formaţii. Juniorii Corunei aveau un parcurs foarte bune. Astfel, trupa lui Roberto Opaţchi înregistra rezultatele: 2-0 cu Voinţa Baba Ana, 2-0 cu Intersport Plopeni, 4-0 cu CSM Ploieşti. Nici trupa lui Alin Postolache nu s-a lăsat mai prejos: 1-1 cu Petrolul Ploieşti, 7-3 cu AS Văleni, 3-0 cu FC Filipeşti. După aceste rezultate, juniorii Corunei erau recompensaţi de conducerea clubului cu o excursie în Ghencea, la partida de primă ligă dintre Steaua Bucureşti şi Gloria Buzău. La arenele de tenis Fibec avea loc o ediţie a Cupei Toamnei la minifotbal, competiţie care avea să se încheie pe 28 noiembrie. La Ploieşti, la Cupa “Prahova” la atletism participa şi un contingent de atleţi câmpineni, cea mai bună performanţă fiind realizată de Aniţa Dumitraşcu, locul I la săritura în înălţime.
Noiembrie
Unirea continua seria meciurilor în Liga A Prahova: 1-3 cu CS Ceptura, 2-1 cu Gloria Vâlcăneşti, 0-1 cu AS Văleni, 6-1 cu Recolta Dumbrava şi 2-1 cu CS Floreşti. Pe data de 8 avea loc tradiţionala întrecere şcolară Memorialul “Mihai Pastor” la baschet, gazdă fiind sala de sport a Colegiului Naţional “Nicolae Grigorescu”. La tenis de masă, Energy disputa noi partide în campionatul judeţean: 6-0 cu Şoimii Dinamo Ploieşti. Pe data de 28, la sala de sport a Colegiului Naţional “Nicolae Grigorescu”, avea loc o etapă a campionatului interşcolar la fotbal.
Decembrie

În ultimul meci oficial al anului, Unirea Câmpina remiza la Brebu, cu formaţia locală Unirea, scor 0-0. La sala de sport a Colegiului Naţional “Nicolae Grigorescu” avea loc una dintre etapele campionatului şcolar la handbal. Clubul Coruna organiza o acţiune de premiere a celor mai buni sportivi ai săi, în vreme ce două echipe ale acestui club, împreună cu alte două echipe de la Hagianu Mircea Junior participau la Cupa “Moş Crăciun” de la Ploieşti, fără a obţine, însă, nici una dintre ele prezenţa între primele patru formaţii ale judeţului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare