Știri

Reabilitarea canalizării, nu se ştie când începe, se ştie doar când va trebui finalizată

La ultima şedinţă a Consiliului Local s-au aprobat studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici şi cofinanţarea pentru reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare din Câmpina. Este vorba de extinderea reţelei de canalizare cu 25,5 km şi reabilitarea reţelei de canalizare pe alţi 1,7 km. Totalul fondurilor europene care îi revin Câmpinei pentru aceste lucrări este de 8.070.231 euro, contribuţia de la bugetul local fiind de numai 151.720 euro.
„Tocmai posibilitatea accesării acestor fonduri a fost motivul intrării noastre în HidroPrahova. Cofinanţarea de la bugetul local pentru acest proiect este de sub 2%, ceea ce consider a fi o mare realizare. Ştiţi că a existat o întreagă discuţie în jurul listei străzilor, atunci când am văzut că o treime din acele străzi erau deja canalizate. Am avut discuţii foarte aprinse cu cei de la HidroPrahova, cu proiectantul, iar acesta din urmă pot chiar să spun că ne-a persiflat. Deşi ei susţineau cu tărie că lista nu mai poate fi modificată, totuşi, noi am reuşit acest lucru, iar acum se găsesc pe această listă străzile pe care le-am propus noi cu adevărat. O să regăsiţi străzi care sunt deja parţial canalizate, dar includerea lor în listă a fost necesară pentru partea necanalizată. În privinţa străzilor din zona de vest a localităţii – Podului, Victor Babeş etc – va fi realizată o staţie de pompare, cel mai probabil undeva în zona Străzii Schelelor, pentru a anula diferenţa de nivel a acestor străzi faţă de restul Câmpinei. Mai avem o problemă… Ni se spune că lucrarea va începe, dar nimeni nu ştie când, ci doar că termenul de finalizare al lucrării integrale, la nivelul întregului judeţ, este 2015. Rămâne să vedem ce putem face pentru ca municipiul Câmpina să intre în prima tranşă a lucrărilor”, a declarat primarul Horia Tiseanu.
La rândul său, viceprimarul Ion Dragomir a spus: „Ar fi foarte bine să delegăm o persoană care să stea cu ochii pe cei de la HidroPrahova, să urmărească derularea lucrărilor. În proiectul de hotărâre apare şi o strategie de preţ, pe care o aprobăm împreună cu tot proiectul. Asta e doar o strategie, nu o aprobare de tarife. Problema e alta. Uniunea Europeană ne impune tarife identice pentru operatorul regional. Adică, la un moment dat, va trebui să se ajungă să fie acelaşi preţ la apă şi canalizare în toate localităţile unde operează HidroPrahova. Nu e uşor. Iar eu mă întreb, cine va stabili şi aproba atunci acel tarif unic. Acum, Consiliul Local din fiecare localitate aprobă tarifele. Să vedem cine va aproba atunci…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare