Știri

Răzmeriţă la Băneşti!

Vineri, 27 mai, ora 17.00. Undeva, la marginea Băneştiului, aproximativ 50 de locuitori ai comunei şi-au dat întâlnire cu primarul localităţii, Petre Ion Costache. Revoltaţi de starea de inconfort (praf, mult zgomot) la care îi supune, sistematic, noua balastieră a firmei Cast SRL, dar şi de faptul că unii dintre ei au fost „expropriaţi” fără scrupule în urma unei hotărâri a Consiliului Local Băneşti, prin care zeci de hectare de teren au fost vândute firmei Cast, la propunerea primarului, oamenii au hotărât să-i ceară explicaţii lui Petre Ion Costache într-un mod cât se poate de vehement.
Întâlnirea a fost tensionată, iar primarul a recunoscut că în zonă sunt probleme, dar a încercat să arunce responsabilitatea în spatele societăţii Cast, împotriva căreia le-a promis cetăţenilor că va face plângeri la autorităţile statului. 
Manevra lui Petre Ion Costache nu prea a avut însă succes, iar oamenii i-au spus primarului că a avut interes să ajute firma Cast şi că numai intervenţia DNA va desluşi iţele acestei afaceri care aduce prejudicii locuitorilor din zonă.

Ziarul nostru a demarat deja o anchetă în acest caz cu implicaţii adânci în administraţia locală de la Băneşti, mai cu seamă că acelaşi primar, Petre Ion Costache, a iniţiat zilele trecute un alt proiect de hotărâre în Consiliul Local prin care intenţiona să vândă alte aproximativ 25 de hectare  aceleiaşi firme, Cast SRL. Noroc că un grup de cetăţeni care, aflând despre această nouă ispravă a primarului, s-au dus peste el în Primărie şi i-au zădărnicit planul.

Deocamdată atât, până săptămâna viitoare, când sperăm să finalizăm ancheta jurnalistică şi să vă oferim mai multe detalii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare