Prin 2009, Biroul de integrare europeană din cadrul Primăriei Câmpina depunea un dosar pentru a câştiga un proiect cu finanţare europeană în vederea modernizării Policlinicii Spitalului Municipal. Au urmat patru ani de aşteptare, ani în care proiectul depus de municipalitate a fost supus tuturor controalelor impuse de procedura standard, a primit toate avizele necesare, a fost declarat eligibil, dar din cauză că finanţările nu au fost mereu îndestulătoare, a trebuit să aştepte cuminte să-i vină rândul la evaluarea finală, cea care îi va oferi şi finanţarea corespunzătoare. Birocraţia programelor finanţate de U.E., care a alimentat lunga aşteptare a banilor de la Coana Europa, a făcut ca proiectul să intre într-un con de umbră.
Prin luna iunie a anului trecut, subiectul a fost revigorat de o declaraţie a unui oficial cu rang înalt din Ministerul Dezvoltării Regionale, directorul Liviu Muşat, şeful Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia. El a declarat presei, mai mult decât euforic, că proiectul respectiv fusese aprobat. Cu toate că proiectul, în momentul declaraţiei superoptimiste a oficialului, abia ce trecuse de evaluarea administrativă şi intrase în etapa de evaluare tehnică şi financiară, ultima înaintea etapei de contractare şi a semnării contractului de finanţare. Nu cu mult timp în urmă, proiectul de modernizare a Ambulatoriului de specialitate al SMC (denumirea tehnică a Policlinicii), a trecut şi de etapa evaluării tehnico-financiare, ceea ce face ca semnarea contractului de finanţare să fie o simplă formalitate. Modernizarea Policlinicii este aşteptată de multă vreme, deoarece imobilul care o găzduieşte a fost construit în anul 1938, fiind şubrezit puternic de cutremurele care au trecut peste el. Proiectul european “Reabilitarea, modernizarea şi echiparea Ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Câmpina” are o valoare de circa 11,5 milioane de lei, suma urmând a fi cheltuită aproape în mod egal, pe două direcţii: 5,5 milioane vor fi cheltuiţi pentru lucrările de consolidare, reabilitare şi modernizare a infrastructurii clădirii, iar restul banilor europeni se vor aloca pentru achiziţionarea de aparatură modernă şi pentru alte dotări necesare optimizării actului medical. Reabilitarea clădirii implică, de asemenea, modificări în compartimentarea iniţială a spaţiilor cabinetelor medicale. Proiectul este, aşadar, în ultima etapă, cea a contractării, după care va primi automat undă verde pentru încheierea contractului de finanţare şi organizarea licitaţiei. “De data aceasta, finanţarea europeană este certă şi va degreva bugetul local de importanta sumă de 11,5 milioane de lei”, consideră primarul Horia Tiseanu. A.N.
Degeaba toate investitiile daca nu schimba si personalul.lipsesc medici capabili,dedicati meseriei,care nu-si uita juramantul de a salva vieti gandind numai la buzunar si asistenti apti pt.posturi,nu fufe cu scoli platite