Știri

Pro şi contra parcării alternative în centru

Mulţi au privit-o ca pe o idee năstruşnică, dar vor trebui să se obişnuiască să parcheze alternativ pe bulevardul central al Câmpinei. La iniţiativa lui Daniel Telegescu, în Consiliul Local s-a aprobat un proiect care prevede ca în fiecare zi de luni, începând cu ora 7.00, până a doua zi la ora 7.00, să se interzică parcarea autoturismelor pe partea dreaptă a sensului de mers dinspre staţia Petrom spre calea ferată, în acest interval parcarea fiind permisă pe cealaltă parte a bulevardului central.
Explicaţia pare simplă – astfel se vor crea condiţiile minime   necesare operatorului de salubritate pentru salubrizarea zonei, dar şi pentru deszăpezire. „Domnule primar, dar până acum nu s-a făcut curăţenie niciodată în zona respectivă? Nu s-a făcut deszăpezirea astă iarnă?”, a întrebat fostul primar Gheorghe Tudor. Nu i-a răspuns nimeni…
Iniţiatorul nu a precizat dacă este ideea sa personală sau este efectul activităţii noului consilier personal al primarului, care are printre atribuţii şi salubritatea. Până la urmă nici nu contează. Important este că niciun consilier nu a luat în considerare raportul de specialitate, întocmit de şeful ADPP, Felicia Olteanu. În raportul respectiv se precizau variante alternative găsite în urma discuţiilor cu Poliţia Rutieră, apreciindu-se că acest proiect nu este oportun. Mai mult, se preciza chiar şi un program zilnic, între orele 21.00 şi 22.00, pe porţiuni ale acestei zone, unde ar urma să se facă acţiunile specifice de salubritate sau deszăpezire. Astfel, oamenii nu ar mai fi umpluţi de praf de prea zeloşii lucrători ai firmei de salubritate, chiar în miezul zilei. Din păcate, consilierii au ignorat acest raport şi au decis de capul lor. Să vedem cum se va aplica această hotărâre, mai ales că şi Poliţia Rutieră este destul de sceptică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare