Știri

Primarul Horia Tiseanu i-a întors vizita omologului său din oraşul macedonean Kumanovo

Câmpina este înfrăţită cu un oraş din Macedonia, denumit Kumanovo. Pentru că primarul din Kumanovo, împreună cu soţia şi o delegaţie a oraşului pe care îl conduce, a fost prezent la Sărbătoarea Câmpinei (Festivalul Toamnei), desfăşurat în septembrie, Horia Tiseanu i-a promis, încă de atunci, omologului său macedonean că îi va întoarce vizita. Nu cu mult timp în urmă, conducerea Primăriei Kumanovo a invitat o delegaţie formată din reprezentanţi ai Primăriei şi ai Consiliului Local Câmpina pentru a participa, în perioada 11-12 noiembrie 2011, la „Zilelelor oraşului Kumanovo”. Din delegatia administraţiei publice câmpinene au facut parte, pe lângă edilul-şef, consilierul municipal Marian Dulă, şeful Comisiei de cultură a legislativului municipal, directorul Direcţiei Economice, Gheorghe Ecaterinescu, directorul tehnic al Primăriei, Eliza Oprescu, şefa Biroului pentru implementarea proiectelor europene, Gabriela Barbu, precum şi Mariana Pătraşca, purtătorul de cuvânt al Primăriei Câmpina.
    Ziua de 11 noiembrie are o semnificaţie deosebită pentru toţi locuitorii oraşului Kumanovo, ea reprezentând „Ziua Eliberării” de sub ocupaţia Germaniei hitleriste, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În fiecare an, cu ocazia celebrării acestei sărbători, în Kumanovo au loc numeroase manifestări cultural-artistice şi ceremonii. Nici anul 2011 nu a făcut excepţie de la regulă, delegaţia câmpinenilor fiind invitată să participe la toate acţiunile prilejuite de acest eveniment. Au avut loc mai multe întâlniri oficiale între reprezentanţii celor două oraşe înfrăţite, în cadrul cărora s-au acordat reciproc premii. Câmpinenii noştri au asistat la numeroase spectacole culturale şi sportive, alături de câteva delegaţii ale altor oraşe înfrăţite cu Kumanovo (din Serbia, Muntenegru, Croaţia, Bosnia – Hertegovina, Albania etc.). Au fost prezenţi la sărbătoarea kumanovenilor şi reprezentanţi ai unor ambasade, ai preşedinţiei ţării, precum şi lideri ai principalelor partide politice din Macedonia.
În ziua de 11 noiembrie, delegaţia noastră a participat la ceremonia depunerii de flori la Monumentul Eroilor din localitate, aducând un omagiu luptătorilor căzuţi în lupta de eliberare a oraşului Kumanovo de sub ocupaţia trupelor lui Hitler. 
Următoarea acţiune desfăşurată în cadrul deplasării a fost participarea la inaugurarea unei baze sportive aparţinând Colegiului Tehnic din localitate, încheiată cu un meci demostrativ de baschet între două echipe locale.
În timpul vizitei, a avut loc un benefic schimb de informaţii despre proiectele  de dezvoltare şi planurile de viitor ale celor două oraşe înfrăţite.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare