Știri

Primarul din Poiana Câmpina lucrează pentru transformarea comunei în stațiune

Prin turismul medical promovat de Baza de Tratament a Centrului Medical SanConfind, dar și prin alte atuuri pe care le deține localitatea pe care o păstorește (cum ar fi clima blândă, aerul curat și o geografie a locului aproape montană), primarul Alin Moldoveanu, așa cum a promis în aprilie 2015, la inaugurarea Spitalului SanConfind, a demarat procedura de obținere a statutului de stațiune balneară a comunei Poiana Câmpina. Practic, este vorba despre redobândirea acestui statut, deoarece, în anii interbelici, comuna era o bine cunoscută stațiune balneară, fiind renumită în toată țara datorită băilor sale sărate, amenajate prin captarea unui izvor cu o apă de o salinitate deosebită. De remarcat ar fi faptul că, într-un destin reparatoriu, același izvor este folosit și astăzi (desigur, cu mijloacele cele mai moderne și mai performante), de către Baza de Tratament și Recuperare Medicală SanConfind. 
Un bun prilej pentru succesul demersurilor sale l-a constituit Conferința ”Managementul destinațiilor – online și offline”, eveniment care s-a desfășurat, săptămâna trecută, la Brașov, sub egida Autorității Naționale pentru Turism. Participant la această conferință care a avut ca scop creșterea competitivității zonelor turistice din România , primarul Alin Moldoveanu i-a înmânat președintei ANT scrisoarea de intenție privind obținerea statutului de stațiune balneară pentru comuna Poiana Câmpina, document care prevede etapele premergătoare obținerii acestui statut de către localitatea în fruntea căreia Alin Moldoveanu a câștigat un al doilea mandat, la recentele alegeri locale. Edilul comunei este convins că atragerea unor oameni de afaceri importanți, interesați să investească în domeniul turismului, va îmbunătăți imaginea comunei și nivelul de trai al locuitorilor săi. (A.B.)

2 Comentarii  

  1. Vede ti ce faceti cu taierea padurii in poiana ca nu e in regula deloc? Pe ulita care deabea sa turnat beton de un an de zile e plin de noroiu adus de carutele care cara lemne din padure str pietrisu nr 121 sa va fie rusine nu sunt acasa dar vin in tara nu mor pe aici ? Sau va trimit antena pe cap e satu fara ciini? Acolo nu e lege si pentru voi ?

  2. Stimata doamna.Ati fost la iesirea din Bobolia spre Cocorasti-zona Ghemelia?Acolo furt ca in codru si subiect de prima pagina.Cei de la Ocolul Silvic Campina numara licurici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare