BREAKING NEWSȘtiri

Primarul Alin Moldoveanu nu exclude posibilitatea de a se reînscrie într-un partid

Disputa acerbă dintre primarul Alin Moldoveanu și consilierul local PSD Andrei Duran avută în cadrul ultimei ședințe a legislativului local reunit joi, 30 septembrie, la Casa Tineretului, a făcut ca două scurte intervenții să trecă relativ neobservate. Prima dintre ele a aparținut consilierului local Cezar Grama, care a afirmat că Alin Moldoveanu este liderul de facto al Partidului Verzilor (cu care Grama se judecă în momentul de față pentru faptul că a fost înlăturat de la conducere). Cea de-a doua intervenție, fără nicio legătură ce afirmația lui Grama, a fost a edilului șef, care a lăsat să se înțeleagă că ar putea să ia în calcul posibilitatea să se reînscrie într-un partid. „Nu apăr PNL-ul sub nicio formă, că sunt independent, dar nu se știe niciodată. Orice păsărică mai zboară de colo-colo! Nu se știe! Cereri sunt o grămadă!” – a spus Moldoveanu.

Alin Moldoveanu, în vremea în care făcea parte din structuri politice importante la nivelul județului

Pentru cei mai mulți dintre alegătorii săi, o eventuală înregimentare politică a lui Alin Moldoveanu poate constitui o surpriză, în condițiile participării sale ca independent în alegerile locale de anul trecut și a mesajului apolitic prin care a obținut multe voturi de la câmpineni. Potrivit surselor noastre, afirmația acestuia nu este întâmplătoare și ar veni pe fondul faptului că tot mai multe partide îl curtează, iar misiunea sa în fața unui Consiliu Local format în majoritate din oameni politici este tot mai dificilă. Pentru cei care au urmărit însă scena politică a ultimilor 15 ani, afirmația lui Alin Moldoveanu nu este nici surprinzătoare, nici întâmplătoare.
Istoricul apartenței politice a independentului de azi Alin Moldoveanu este unul destul de bogat, traiectoria sa politică urmând-o mult timp pe cea a lui Florin Anghel, fost deputat și președinte al Consiliului Județean Prahova.
Fără să avem pretenția că am identificat toate momentele parcursului său politic destul de sinuos, facem o scurtă trece în revistă a momentelor importante din cariera politică a primarului independent de azi.
Astfel, în anii 2006-2007 îl regăsim pe Alin Moldoveanu la Partidul Conservator. În 2008 se înscrie în PNDC-ul înființat de Florin Anghel și candidează pentru funcția de primar al Câmpinei, pierzând alegerile, dar obținând cinci consilieri. În anul 2009, PNDC se desființează, iar Moldoveanu alături de cei cinci consilieri trece la PD-L-ul condus de Horia Tiseanu, omul împotriva căruia candidase cu un an în urmă. Ulterior, demisionează din Consiliul Local, ocupând pe rând funcția de șef de cabinet al deputatului PDL Florin Anghel și de consilier personal al primarului Horia Tiseanu.
Tot în acea perioadă, Moldoveanu se înscrie și la concursul pentru obținerea funcției de administrator public al Câmpinei, concurs anulat în împrejurări neclare, după o intervenție a senatorului PD-L Georgică Severin pe lângă Roberta Anastase, șefa PDL Prahova, intervenție asumată de demnitar pe blogul personal.
În 2012, Moldoveanu câștigă mandatul de primar al comunei Poiana Câmpina susținut de PDL, pentru ca în 2016 să mai obțină un mandat susținut de data aceasta de PNL. În anul 2017, în urma alegerilor interne din PNL Prahova, Alin Moldoveanu urcă în ierarhia politică, fiind ales vicepreședinte al organizației județene și ulterior, printr-o decizie internă, este numit de președintele organizației, Iulian Dumitrescu, în funcția de secretar general, pe care a deținut-o până în septembrie 2020, atunci când a plecat din PNL pentru a candida independent la Primăria Câmpina, în competiție directă cu foștii săi colegi liberali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare