Știri

PNL a demarat o campanie de strângere de semnături pentru anularea hotărârii de majorare a taxelor şi impozitelor locale

Partidul Naţional Liberal, filiala Câmpina, declanşează, în această săptămână, o amplă campanie de strângere de semnături pentru revizuirea hotărârii Consiliului Local de majorare cu 20% a taxelor şi impozitelor locale pentru acest an. Decizia liberalilor câmpineni a fost anunţată de preşedintele Virgil Guran: „Cea mai proastă măsură în vreme de criză este să măreşti taxele şi impozitele. Atunci când o faci cu procentul maxim permis de lege, lucrurile devin şi mai dramatice pentru cei care trebuie să plătim aceste taxe şi impozite. Administraţia locală nu ne-a putut explica de ce bugetul local a sc[zut cu peste o sută de miliarde lei vechi, în condiţiile în care taxele şi impozitele locale au crescut cu 20%, cel mai mare procent din ţară! Această creştere ar aduce la buget aproximativ 40 miliarde lei vechi. Nu se va ajunge la această sumă, deoarece nu-şi vor mai permite toţi oamenii şi toţi agenţii economici să plătească aceste taxe şi impozite majorate. În loc să majoreze taxele şi impozitele locale cu 20%, autorităţile locale ar fi putut reduce unele cheltuieli. Şi aici amintesc doar celebrul rond de aproximativ 6 miliarde lei vechi, concursul de arhitectură, unde s-au mai cheltuit cam 1,5 miliarde lei vechi, iar spectacolele şi concretele s-ar fi putut face cu artişti locali, pe bani mai puţini, sau chiar deloc, că suntem într-un an de criză. În aceste condiţii, am decis să declanşăm o campanie de strângere de semnături din partea populaţiei, în speranţa că vom sensibiliza Consiliul Local pentru a rediscuta şi revizui această hotărâre. Le vom înainta miile de semnături pe care le vom strânge către Primărie şi Consiliul Local şi vreau să văd dacă vor ţine sau nu seama de ele. De asemenea, vrem să vedem şi reacţia oamenilor şi să-i convingem să nu le fie teamă, pentru că, din păcate, frica începe să se instaleze în rândul populaţiei. Oamenii trebuie să conştientizeze că nu au de ce să le fie frică, pentru că cei care sunt în funcţiile de conducere sunt aleşi şi plătiţi de noi să administreze banii noştrii, nu ne dau bani de la ei de acasă! Eu sper că dacă vom reuşi să adunăm câteva mii de semnături, vor trebui să-i ia în considerare pe toţi aceşti oameni şi să ia o decizie, să le dea un răspuns”.
În conferinţa de presă în care au făcut acest anunţ, liderii liberailor câmpineni au mai comentat şi alte subiecte fierbinţi de pe scena politică, socială sau economică a Câmpinei.

„Suntem hotărâţi să vedem ce se întâmplă cu SF-urile Primăriei”
„La începutul acestei săptămâni am trimis oficial o solicitare Primăriei Câmpina, pentru a ni se pune la dispoziţie o situaţie detaliată a studiilor de fezabilitate făcute din anul 2005 şi până în prezent, cu precizarea pentru fiecare în parte dacă s-a realizat lucrarea sau nu, care a fost costul lucrării conform studiului şi care a fost costul final pentru lucrările executate”, a anunţat Virgil Guran, preşedintele PNL Câmpina. Şi a explicat şi de ce s-a impus o asemenea abordare: „Există un sistem destul de bine pus la punct în administraţiile locale şi suntem hotărâţi să vedem ce se întâmplă cu SF-urile Primăriei Câmpina. Se fac multe studii de fezabilitate, în care apar valori foarte mari ale unor lucrări. Există un dublu scop al acestei stratageme: pe de o parte, se încasează cei 5% pentru studii, proiecte şi alte acte birocractice, iar pe de altă parte, lucrarea – atunci când se execută – se realizează la un preţ mai mic, poate chiar la jumătate, deşi normal ar fi fost la un sfert, iar primarul iese şi anunţă ce economii a făcut la bugetul local. Astfel, lumea este păcălită şi mulţi ajung să fie mulţumiţi că un rond costă aproape şase miliarde de lei vechi! La PNL suntem economişti, oameni de afaceri şi ne oferim să dăm consultanţă gratuită celor din Primărie privind evaluarea unei lucrări, pentru că noi am făcut astfel de lucruri când a fost vorba de lucrări plătite din banii noştri. Dacă nu vom primi răspuns în termenul legal, ne vom adresa instanţei, pentru că suntem hotărâţi să vedem ce se întâmplă şi să arătăm oamenilor adevărul privind felul în care sunt cheltuiţi banii lor”.

 Daniel Ioniţă, noul vicepreşedinte al PNL Câmpina
 La conferinţa de presă a PNL Câmpina, alături de preşedintele Virgil Guran s-a aflat şi Daniel Ioniţă, până mai ieri secretar general al filialei locale a liberalilor. De puţin timp, Daniel Ioniţă a devenit vicepreşedinte al organizaţiei locale, Virgil Guran explicând astfel situaţia: „Conform statutului am putea avea până la cinci vicepreşedinţi. Noi, acum, avem trei vicepreşedinţi şi ni se pare normal ca Daniel Ioniţă să devină vicepreşedinte în condiţiile în care va fi directorul de campanie la viitoarele alegeri locale”. Şeful liberalilor câmpineni a evitat să facă vreo legătură între demisia lui Liviu Briciu din funcţia de vicepreşedinte şi numirea lui Daniel Ioniţă pe un post similar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare