Știri

Pe scurt…

Salariul minim rămâne la cota 540. Deşi se anunţase cu surle şi trâmbiţe creşterea salariului minim de la 540 RON la 600 RON, în cele din urmă Guvernul a tot dat deoparte această ordonanţă. Invocând vremurile de criză şi greaua moştenire, Guvernul Boc a decis să menţină salariul minim pe economie la 540 RON, adică 5,4 milioane lei vechi. C-aşa-i în politică!
20% dintre funcţionarii din administraţia centrală, out! Nu a existat un guvern mai năucitor prin inconsecvenţa deciziilor luate decât Cabinetul Boc. Pe această linie se înscrie şi anunţul cu ton categoric făcut de premier privind concedierea a 20% dintre funcţionarii din administraţia centrală. Iar în stilu-i caracteristic, Boc a promis că numai de la Cancelaria Prim-Ministrului vor fi concediate 40% dintre cadre. Intervenţia dură şi promptă a sindicatelor a mai calmat elanul premierului şi decizia a rămas, deocamdată, în aer.
Se scumpesc medicamentele. Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a avut o întâlnire cu distribuitorii de medicamente, în urma căreia s-au stabilit principiile care vor sta la baza preţurilor la medicamente de la 1 februarie 2009. Numai că, în vreme ce ministrul a înţeles că acestea se ieftinesc, farmaciştii au declarat că medicamentele se vor scumpi, deoarece, de la data menţionată, cel puţin pentru medicamentele de import, cursul la care se calculează preţul va fi de 4 RON/euro, faţă de 3,65 până acum.

Continuă disponibilizările… Efectele crizei economice se resimt tot mai acut pentru mai multe societăţi comerciale din Câmpina. Aşa se face că, pentru perioada imediat următoare, au fost anunţate noi disponibilizări. De la 1 februarie 2009, mai multe societăţi comerciale din Câmpina au anunţat la Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă numărul persoanelor care vor fi disponiblizate. Astfel, societatea Aplasta va concedia 131 dintre cei 623 de salariaţi, societatea Gross Metal Construct va renunţa la 46 din cei 47 de angajaţi, rămând doar un singur angajat, iar societatea Floricon Salub va disponibiliza 29 din cei 248 de angajaţi. În total, 206 oameni vor îngroşa rândurile – din ce în ce mai consistente – ale şomerilor.
Vine “Spitalu’ 9” Pe fondul vremurilor pe care le trăim ce spectacol ar fi mai potrivit decât unul de divertisment oferit de trupa “de glumor” “Spitalu’ 9”. Spectacolul va avea loc marţi, 27 ianuarie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură “Geo Bogza” din municipiul Câmpina. Genericul acestui spectacol este “Dă-te mare… noi te facem mic…”Pentru cei care gustă un anumit tip de umor, iar condiţiile vieţii de zi cu zi le permit vizionarea unui astfel de spectacol, porţile Casei de Cultură vor fi larg deschise… Contra cost, evident.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare