Știri

Partidele câmpinene şi-au desemnat candidaţii

Recent, partidele câmpinene şi-au desemnat candidaţii pentru apropiatele alegeri locale. Primii care s-au prezentat la Biroul Electoral Câmpina au fost “verzii”.
Partidul Verde a fost, până de curând, incolor în peisajul politic local. Ca, de altminteri, şi la nivel judeţean sau naţional. PV, care nu a reuşit o unificare totală a partidelor ecologiste, PER păstrându-şi identitatea, apare, ca multe alte partide mici, numai în ajunul unor alegeri; fie ele locale, parlamentare sau prezidenţiale. Organizaţia câmpineană a partidului a fost “resuscitată” de Elvis Arghir, un om de afaceri prezent de opt ani în legislativul municipal, actualmente independent, fost consilier liberal, fost consilier democrat, fost candidat PD la Primăria Câmpina (în 2004), fost candidat PNL la şefia executivului câmpinean (în 2008), fost… Tocmai asta e, că Elvis Arghir a tot fost şi ar vrea să mai fie. După ce liberalii i-au retras sprijinul politic, în urmă cu doi ani, era clar că un loc eligibil pentru el pe lista USL era de domeniul utopiei. Aşa că omul nostru s-a gândit să-şi facă partid ca să se pună primul pe liste. Drept pentru care Arghir va candida la Primăria Câmpina din partea PV, fiind totodată şi primul pe lista candidaţilor acestui partid la Consiliul Local; eterna reţetă a politichiei româneşti. Principala achiziţie a sa este consilierul municipal Florin Marcu, care a părăsit, de curând, PDL. Marcu este singurul câmpinean care candidează la şefia Consiliului Judeţean. El ocupă totodată şi locul second pe lista candidaţilor-consilieri, pe locul al treilea fiind poziţionat Mircea Călin. Arghir, membru al cultului Adventist de ziua 7,  se bazează pe voturile adventiştilor şi ale penticostalilor din zonă.
Imediat după “verzi”, s-au prezentat la BEC reprezentanţii USL. Conform sondajelor, USL ar obţine cam 60% din sufragii pentru Consiliul Local, ceea ce înseamnă cel puţin 10 consilieri municipali. Adică o majoritate confortabilă în miniparlamentul câmpinean. Virgil Guran, liderul liberalilor câmpineni şi candidatul USL la Primăria Câmpina, este primul pe lista pentru Consiliul Local. Îl urmează viceprimarul Ion Dragomir, preşedintele PSD Câmpina, consilierul social-democrat Gheorghe Tudor (fost primar în mandatul 2000-2004), liberalul Daniel Ioniţă (informatician, director general), Mihaela Neagu Petrovici (medic, consilier PSD), Florin Severius Frăţilă (jurnalist, directorul revistei “Oglinda”, PNL), Horaţiu Zăgan (inginer, director tehnic, consilier PSD), Rodica Mariana Papuc (inginer, manager, PNL), Călin Iulian Tiu (medic, PSD), Dragomir Enache (inginer, pensionar, consilier PNL). 
Conservatorii câmpineni deţin locuri neeligibile pe listă (după activitatea şi importanţa organizaţiei lor municipale), liderul PC Câmpina, Dumitru Bolocan, fiind poziţionat abia pe locul 12. De remarcat este faptul că medicul chirurg Călin Tiu, pe care PSD l-ar fi vrut candidat propriu la Primăria Câmpina, a coborât de pe locul 3 (poziţie pe care o ocupa într-o primă variantă a listei), pe locul 9.
Partidul Ecologist Român nu are candidat la Primărie, dar a prezentat o listă aproape completă, cu 21 de candidaţi, pentru Consiliul Local, primele trei locuri fiind ocupate de Mihai Leonard Cîrcioreanu, Mircea Orţan şi Mihai Dinu Lăcătuş.
Primarul Horia Tiseanu, care îşi împarte şansa de a fi reales aproape în mod egal cu Virgil Guran (USL), ocupă şi primul loc pe lista PDL Câmpina la Consiliul Local. El este urmat, pe această listă, de omul de afaceri Ovidiu Cord şi de consilierii municipali democrat-liberali Marian Nistor, directorul Pieţei Centrale, Gena Preda, Marian Dulă, Elena Albu, Daniel Telegescu, Monica Iosefina Clinciu, Viorel Gheorghe Bondoc şi Lucian Cercel. Potrivit sondajelor, PDL ar obţine doar vreo patru consilieri, ceea ce înseamnă că Tiseanu va trebui să încerce o coabitare greu de suportat, adică să administreze oraşul cu un miniparlament câmpinean ostil.
Organizaţia municipală a Partidului Poporului – Dan Diaconescu, şi-a desemnat candidatul la Primăria Câmpina. Acesta este consilierul Adrian Piţigoi, un apropiat al Jenicăi Tabacu, directorul Muzeului “B.P. Hasdeu”, cea care conduce din umbră PP-DD Câmpina. Piţigoi este şi primul pe lista de candidaţi-consilieri, fiind urmat de Luminiţa Dumitrescu, Viorica Stănică şi Mihai Tifigiu.
Liviu Corcodel, care iniţial încercase să negocieze candidatura sa la Primărie din partea PP-DD, a eşuat în demersul său, nefiind sprijinit de Jenica Tabacu.  Corcodel a ajuns totuşi candidat de primar, dar din partea PNG-CD, partidul lui Gigi Becali fiind şi el scos la luminile rampei politice în ajun de alegeri, după o absenţă de patru ani. Pe lista PNG-CD pentru Consiliul Local, Liviu Corcodel (fost membru al PDL, PSD, PP-DD), este urmat de Raluca Nicoleta Bucur şi Vasile Nechifor.
Partidul “România Mare” îl are drept candidat de primar pe Andrei Istrate (32 de ani), cel mai tânăr candidat la prima demnitate publică a Câmpinei. El este şi primul candidat-consilier, fiind urmat de Tănase Satnoianu (preşedintele PRM Câmpina) şi Emil Apostolescu.
UNPR Câmpina va fi şi el prezent la alegerile din 10 iunie cu un candidat la Primărie (Ciprian Murariu) şi o listă completă cu candidaţii la Consiliul Local. Primul pe lista candidaţilor-consilieri este tot Ciprian Murariu, urmat de Auraş Chivu (liderul organizaţiei municipale a partidului) şi Dănuţ Căpăţână.

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare