Știri

„Omagiu eroilor şi veteranilor de război prahoveni”, ultima carte lansată de col. (r) Constantin Chiper

Atmosferă deosebită vineri, 25 septembrie, în jurul orei prânzului, la cafeneaua literară a Casei Municipale de Cultură „Geo Bogza”, unde Constantin Chiper, colonel în retragere, şi-a lansat ultima carte, numită cu multă dragoste şi iubire faţă de istoria judeţului nostru „Omagiu eroilor şi veteranilor de război prahoveni”, cu scopul de a aminti de contemporanii săi, de sacrificiile aduse de eroii neamului românesc pentru făurirea unui neam naţional, suveran şi independent.
Publicul prezent la lansare a ascultat cu mult interes cuvintele unui om care a fost „adoptat” de prahoveni în anii 70, urmare a interesului şi a dragostei enorme faţă de istoria şi faţă de unităţile militare ale acestui judeţ despre care vorbeşte cu multă laudă şi emoţie la cei 84 de ani ai săi. La eveniment au participat mai multe cadre didactice actualmente ieşite la pensie, doamna director a Bibiliotecii Judeţene „Nicolae Iorga” – Mihaela Radu, dar şi membri ai familiei autorului. Moderator al acestei întâlniri a fost colonelul (r) Marian Dulă, care a povestit despre cele mai frumoase pasaje din carte şi despre conţinutul acesteia în general.

„Omagiu eroilor şi veteranilor de război prahoveni” este o carte dedicată eroilor prahoveni, o carte pentru fiecare şcoală din judeţ, pentru că aşa a fost gândită. A aduce în actualitate memoriile eroilor care s-au jertfit pentru apărarea patriei este o datorie de onoare a fiecărui truditor pe tărâmul istoric. Domnul colonel Chiper a scris peste 20 de cărţi. Născut şi educat pe meleaguri vasluiene, el este un model pentru toţi cei care îşi iubesc cu adevărat patria şi cinstesc aşa cum se cuvine înaintaşii”, a explicat Marian Dulă, moderator al întâlnirii.
Cartea, structurată în patru capitole (Armata română în război de independenţă; Armata română în primul război mondial; Armata română în al doilea război mondial şi Ordine şi medalii pentru eroii prahoveni)a fost tipărită în 1000 de exemplare și în cuprinsul ei se regăsesc şi câteva portrete ale unor eroi veterani de război din Câmpina. (Roxana TUDOSE)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare