Știri

NO H8 – un proiect care vizează promovarea non-violenţei în liceele câmpinene

COMUNICAT DE PRESĂ
Asociația de tineret Together România organizează în municipiul Câmpina, în perioada 15 decembrie 2016 – 15 mai 2017, proiectul local “NO H8”. Proiectul are ca obiectiv principal formarea și dezvoltarea unor competențe și abilități în ceea ce privește ura (Hate Speech) sub toate formele ei, online și offline, din comunitatea locală.
Întregul proiect pune accent pe participarea tinerilor și implicarea activă a acestora la combaterea acestui fenomen. Proiectul este conceput în două etape distincte de implementare și anume: promovarea non-violenței în liceele locale prin realizarea unor activități non-formale cu elevii la clase și, realizarea a 4 seminarii care să vină în sprijinul tinerilor ca prin activități specifice educației non-formale, aceștia să identifice forme de violență și ura între tineri și să își dezvolte abilități pentru a le putea combate prin mijloace pașnice. Seminariile se vor desfășura la Centru de Tineret Zamolxes din incinta căminelor Petrol în perioada februarie – aprilie 2017 iar grupul țintă îl reprezintă elevii liceelor locale.
 Proiectul își propune să implice activ 100 de elevi, cu ajutorul cărora să diminueze considerabil numărul de incidente verbale sau fizice dintre tineri, să combată ura offline și online, să încurajeze inițiative și proiecte care să dezvolte pe plan personal și profesional tinerii, iar odată cu ei dezvoltarea comunității.
Asociația Together România este o organizație non-guvernamentală, non-profit și are statutul legal al unei asociații cu activități în domeniul artei, educației, culturii, protecției mediului, sportului și social pentru tineret.
Proiectul este finanțat de către Fundația Europeană pentru Tineret din cadrul Consiliului Europei. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu este responsabilă de utilizarea informațiilor conținute de această comunicare. Pentru mai multe detalii va stăm la dispoziție sau puteți vizita site-ul proiectului la adresa www.noforhate.wordpress.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare