Știri

Medis – partener în activitatea de formare profesională

In perioada 1 iunie – 16 august, Primăria Câmpina a organizat cursuri de califcare/ recalificare în mai multe domenii, unul dintre ele fiind «Ingrijitor copii la domiciliu». Cursul a fost organizat în parteneriat cu alte foruri  prin proiectul european „Sprijin pentru integrare şi incluziune”, cofinanţat din Fondul  Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Cursantele grupei 2 – îngrijitor copii au desfăşurat activităţile practice cu colaborarea Centrului de diagnostic şi tratament Medis, a doi voluntari ai Fundaţiei Medis şi a unui grup de 20 de copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 12 ani.

Programul a fost complex,  incluzand activităţi menite să răspundă necesităţilor complexe ale copilului sănătos sau bolnav şi a avut la bază principii  moderne de educaţie, nutriţie şi îngrijire. In cele 6 săptămâni de practică au fost exersate  activităţi de hrănire, igienă  corporală şi a locuinţei, acordarea primului ajutor,  mobilizarea şi masajul . Un spaţiu important a fost alocat formării personalităţii şi deprinderilor copilului precum şi tehnicilor de comunicare cu acesta şi cu familia. In acest scop s-au derulat activităţi de dezvoltare a vorbirii şi scrierii, deplasări la locuri de joacă, vizită la Castelul Iulia Hasdeu, recondiţionare de carte şi organizarea unei biblioteci, activităţi incluzând persoane cu dizabilităţi şi sindromul Down, deplasare la biserică pentru sărbătorirea Sfântului Ilie, vizionare de filme şi jocuri educative.
De un interes deosebit din partea tuturor  s-a bucurat cursul săptămânal de Quilling – arta filigranului de hârtie – coordonat de doi voluntari ai fundaţiei Medis şi finalizat cu o expoziţie şi acordarea de diplome şi premii copiilor participanţi.
Cursul a fost coordonat la această grupă de lectorii Dr. Minerva Stanciu şi Dr. Mihaela Sumbasacu. 

In urma absolvirii acestui program, se obţine certificat cu recunoaştere naţionala şi europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare