Știri

Maşina de un miliard a Casei de Cultură a ajuns la Jenica Tabacu

În toamna anului trecut, directorul Casei de Cultură “Geo Bogza”, Florin Dochia, solicita Consiliului Local alocarea sumei de un miliard lei vechi pentru achiziţionarea unui autoturism. Li s-a explicat atunci consilierilor că este vorba de o maşină gen autoutilitară, în care să încapă cât mai multă lume, iar la nevoie să se poată transporta cu ea şi staţii, boxe şi alte aparate. S-a cumpărat un VW Golf VI, care, la numai câteva zile după ce a fost achiziţionat, a fost predat cu acte în regulă, decâ cât se poate de oficial, consilierului Jenicăi Tabacu!“Da, într-adevăr – ne-a declarat Florin Dochia – maşina am predat-o pe bază de protocol doamnei Jenica Tabacu. Noi am derulat procedura de achiziţie, prin sistemul electronic de achiziţii. Maşina a costat 994 milioane lei vechi şi a fost cumpărată de la Cardinal Motors. La câteva zile după sosirea autoturismului, pe bază de protocol, l-am predat d-nei Jenicăi Tabacu”.Deşi conduce o instituţie publică şi a cheltuit, din banii publici, 994 milioane lei vechi pentru această maşină, Florin Dochia a refuzat să prezinte atât protocolul, cât şi motivele care l-au determinat să renunţe la automobil. “Nu comentez”, a spus sec directorul Casei de Cultură, care ne-a îndrumat spre.. Primăria Câmpina. La ultima conferinţă de presă a Primăriei, l-am întrebat pe primarul Horia Tiseanu dacă are cunoştinţă de existenţa unui proces-verbal de predare – primire a acestui autoturism între Casa de Cultură şi Jenica Tabacu. “Nu, nu ştiu”, a fost răspunsul primarului. Ulterior, ne-a precizat: “Un protocol există, dar nu era vorba de un proces-verbal, cum m-aţi întrebat dvs”. Şi când te gândeşti că, la începutul acestui an, în interviul acordat publicaţiei noastre, primarul Tiseanu spunea despre Jenica Tabacu: “a pus atât de bine la punct activitatea muzeului încât este suficient să treacă numai din când în când pe acolo”, explicând astfel de ce are birou în Primărie. Tiseanu nu a suflat, însă, o vorbă despre dispoziţia 3.091 din decembrie 2008. Ei bine, Jenica Tabacu a primit acest automobil în calitate de coordonator al instituţiilor de cultură din subordinea Primăriei – Casa de Cultură, Casa Tineretului, Muzeul Hasdeu (!) şi Biblioteca Municipală. Jenica Tabacu are această calitate conferită exact prin dispoziţia nr. 3.091/ decembrie 2008, dispoziţie emisă de primarul Tiseanu. Prin aceste tertipuri a ajuns maşina Casei de Cultură la Jenica Tabacu. De ce a fost nevoie de toate acestea şi nu s-a spus cinstit şi corect că doamna Tabacu are nevoie de o maşină de serviciu?! Cui foloseşte un asemenea mod de lucru?! Oricum, Casa de Cultură rămâne tot fără maşină şi suntem curioşi dacă vreunul dintre consilieri va deschide acest subiect la următoarea şedinţă. Şi ne referim la o discuţie serioasă, că glumele, în mod cert, nu vor lipsi.

2 Comentarii  

  1. Jenica saraca are de recuperat cheltuielile din campanie, sunt curios cine e in spatele ei ca prea a prins aripi. Foarte bine cu cat se duce mai sus cu atat o sa fie mai dureros cand o sa cada….
    E clar ca Jenica e doar o marioneta buna sa pacaleasca multimea cu fata ei de miloaga. Domnilor ziaristi temperati va rog aceasta doamna academician doctor inginer ca ati vazut ce a patit saracul Ceausescu….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare